fbpx
Nieuws

Hoe moet erkenningsregeling er uit zien?

Er is veel te doen over de erkenningsregelingen voor installateurs, zoals de SEI en Sterkin-erkenningen. De Onderzoeksraad voor de veiligheid heeft aanbevelingen gedaan, Uneto-VNI heeft zijn standpunt ingenomen, en naar verwachting komt de politiek deze zomer met voorstellen die de kwaliteit van woonhuisinstallaties moet verbeteren. Wat vindt u? Dereguleren, in stand houden, verzwaren of zelfs verplichten? In deze poll kunt u uw voorkeur aangeven, reageren kan onder dit artikel.

De erkenningsregeling voor installatiebedrijven

Bekijk resultaat

Laden ... Laden ...

12 reacties op “Hoe moet erkenningsregeling er uit zien?

 1. robb schreef:

  gezien de vele bouwfouten dringend goede opleidingen nodig.
  zeker verplichten.

 2. Oeds Kuipers schreef:

  De kennis ten aanzien van ontwerp, aanleg en onderhoud voor leidingwaterinstallaties is ver onder de maat van installatiebedrijven en werktuigbouwkundige adviesbureaus. Daarom zou het verplicht moeten worden gesteld dat deze partijen de opleidingen van ISSO, Wateropleidingen en NEN/Kiwa volgen en afronden met een examen.

 3. Charlie schreef:

  Het grote probleem schuilt in de kennis
  Het kabinet heeft per komend schooljaar de technische opleiding zo goed als dood geslagen en maar klagen over de kwaliteit
  je kan niet het een willen en het ander doen en dan maar hopen
  Ik denk niet dat het verplicht stellen van een organisatie zoals sterkin, sei of uneto-vni
  daar iets aan bijdraagt dit wil niet zeggen dat ik tegen ben en ook ik wil de beunhazerij weg hebben maar denk niet dat dat hiermee gaat gebeuren
  En wat is er nu weer gebeurd met OKCV heb daar mijn papieren voor gehaald maar verdom het om verplicht bij een uneto of een andere organisatie mijn geld te “doneren”
  vervolgens hoor je er weer niks meer van eigenlijk zoals het al voorspeld werd.

 4. Henk schreef:

  Er wordt heel wat aangerommeld. Maar hoe komt dat? Er ontstaat steeds meer een mentaliteit van: als een gezagsdrager of een opdrachtgever of een ander het maar niet ziet is alles geoorloofd… Al helemaal in de bouwsector. Daar werken we al jaren lang in een sfeer van georganiseerd wantrouwen.
  We moeten er voor zorgen dat de vakman weer trots is op zijn werk. Die moet kunnen zeggen: dat maken we niet zo, want dat leidt tot problemen of het is niet volgens de eisen van goed vakmanschap! En dat moeten we dank ook accepteren. Prutswerk van beunhazen moeten we niet meer accepteren, omdat we altijd weer gaan voor de laagste kostprijs…

 5. frits Rademakers schreef:

  Oeds Kuipers ? en jij geeft zeker die opleidingen
  ik heb de indruk dat er veel lui zijn die weer wat willen verdienen met opleidingen
  een water technische installateur of gas technisch installateur weet prima waar die mee bezig is , maar de problemen ontstaan door de overheid , die heeft immers gekozen voor vrije marktwerking , zolang iedere goedkope Pool hier in Nederland aan het werk kan en dergelijke werkzaamheden mag uitvoeren is er volgens mij al een probleem, alle materialen liggen gewoon bij de Bouwmarkt een installateur is altijd te duur dan , maar er zijn helemaal geen eisen ,( wel normen) en dat is al heel lang geleden allemaal vrij gegeven en toen heeft het VNI er geen ene klote aan gedaan , gewoon laten gebeuren, heel jammer , ik heb me er diverse keren aan gestoord en dat toen ruim geventileerd , maar als kleine installateur had ik toen al de indruk dat de VNI voor mijn belangen niet veel heeft gedaan, die hebben liever grote leden met veel contributie , want volgens mij gaat het daar om , geld, geld en nog eens geld , ik heb het lidmaatschap bij het VNI er aan gegeven , vond dat toen best jammer , jaren netjes premie betaald , maar ik heb nooit het gevoel gehad dat er enige affiniteit was tussen mij en die club. nu wel lid van SEI en Sterkin maar hopen dat die het wat beter doen, daar zijn ze in ieder geval niet verkeerd bezig. deze organisaties doen jaarlijks steekproeven bij hun leden van geleverd werk, en controleren ook de nodige vakdiploma s een goed begin. als dan blijkt dat ik me werk niet goed heb gedaan is het vroeg genoeg om bij te scholen .
  In de ons omringende landen is het veel beter geregeld , daar kun je zonder vakdiploma s niet aan de gang als installateur, laten we daar eens beginnen, en de smoesjes dat er bij de erkende installateur ook grote fouten gemaakt worden verwijs ik naar de fabeltjeskrant , en zo wel geef mij maar het bewijs dan ? maar een installateur met vakdiploma s verwisseld de luchtinlaat en rookgasafvoer van een cv ketel niet met elkaar , en die zorgt ook voor een goede drinkwater installatie , dus even in het kort installateurs niet vergelijken met prutsers die mee graaien in onze markt , ik had graag gezien dat dat in het verleden was voorkomen door het VNI, maar ja de put dempen als het kalf verdronken is , en er dan weer proberen aan te verdienen heb ik wel wat moeite mee , zal wel weer wat over me heen krijgen straks . Maar ik ben het weer even kwijt. en voor mij staat er dus nog steeds een club in het krijt.

  • Oeds Kuipers schreef:

   Mede door de recessie, die wij inmiddels achter ons laten, blijkt dat er nog meer kennis verloren is gegaan. Daarom is het van groot belang dat wij met z`n allen dus ook adviseurs zich voldoende scholen en leren hun kennis uit te dragen aan opdrachtgevers. Als wij dat massaal doen werpt dat op langere termijn z`n vruchten af.

  • J.W.F.Born schreef:

   Had het zelf niet beter kunnen verwoorden,HULDE.

  • Mart van Zeijl schreef:

   De reactie van Frits…Ik ben het hier ZO ENORM mee eens!! Zelf ook jaren lid geweest van het VNI, en inderdaad een paar jaar terug lidmaatschap opgezegd. Totaal geen affiniteit met de kleine zzp-er. Sterker nog, je wordt niet voor vol aangezien. Ik kan er nog veel meer over vertellen, maar dan zit ik nog wel even te tikken. En dat ga ik nu niet doen.

 6. Erwin ter Veld schreef:

  Ik vind dat ze het best verplicht kunnen stellen om vestigingspapieren te moeten halen om een installatiebedrijf te beginnen, net als vroeger.
  Gewoon project technicus en ontwerp technicus doen dan weet je waar je over praat wat betreft het berekenen en aanleggen van installaties.

 7. Hans Baling schreef:

  Eerst goed apparaat voor handhaving en controle optuigen voprdat je gaat verplichten

 8. […] deur naar de gasinstallatie sluit voor bedrijven die hun zaken niet op orde hebben. Dit blijkt uit een poll op Installatie.nl. Een ruime meerderheid van 250 vakprofessionals neemt stelling vóór een verplichte […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.