fbpx
Nieuws

Welkom Energie is het eerste energiebedrijf dat is gesneuveld in het geweld van de hoge energieprijzen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) trekt de vergunning van Welkom Energie voor het leveren van elektriciteit en gas aan consumenten en kleinverbruikers in.

Welkom Energie had bij de ACM aangegeven niet meer aan de vergunningsvoorwaarden te kunnen voldoen. Alle 90.000 klanten van Welkom Energie worden overgenomen door Eneco.

De gas- en elektriciteitsprijzen zijn de laatste maanden omhoog geschoten. Dat is niet alleen een probleem voor huishoudens en bedrijven, maar ook voor energiebedrijven die weinig vet op de botten hebben en hun inkoop daarom niet voor elkaar krijgen.

Het intrekken van de leveringsvergunning betekent dat Welkom Energie vanaf 1 november 2021 geen gas en elektriciteit meer mag leveren en dat alle bestaande contracten en voorwaarden worden beëindigd. Klanten van Welkom Energie krijgen deze week bericht van Eneco. Het nieuwe contract bij Eneco gaat op 1 november 2021 in.

Duurdere contracten

Voor klanten zal dit waarschijnlijk financiële gevolgen hebben. Klanten krijgen van Eneco namelijk een nieuw contract op basis van de huidige, en dus waarschijnlijk hogere, energieprijzen. Het feit dat Welkom Energie in financiële problemen zit kan ook gevolgen hebben voor klanten die nog geld tegoed hebben van het bedrijf.

Als zij bijvoorbeeld een hoog termijnbedrag vooruit hebben betaald of nog een welkomstbonus of cashback tegoed hebben, zullen zij dit geld mogelijk niet ontvangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.