Ga naar hoofdinhoud

, ,

Hoofdkwartier Samsung naar Nederland

Samsung Electronics Air Condioner Europe (SEACE) gaat haar hoofdkwartier vestigen in Nederland. Het Europese hoofdkantoor van de klimaat en aircotak van het Koreaanse bedrijf wordt gevestigd op Schiphol. Ambrava blijft exclusief importeur voor de Nederlandse markt.

Deze stap is onderdeel van Samsungs inspanningen om de Europese afzetmarkt voor airconditioning te vergroten. Het bedrijf verwacht dat Europa de op een na grootste zakelijke markt voor airconditioning ter wereld is. Zo was er dit jaar een gestage groei te zien van 3,6 miljard dollar, een groei die naar schatting doorzet tot 4,2 miljard dollar in 2020. Het bedrijf wil alleen al de airconditioningverkoop in Europa verdubbelen.

Lokale distributie

Het groeiende Europese hoofdkwartier, nu gevestigd in Londen, gaat lokale distributeurs in de 17 landen qua verkoop en marketing ondersteunen. Ambrava, importeur en distributeur van Samsung in de Benelux, blijft dus gewoon haar bekende rol voor installateurs en opdrachtgevers vervullen. “De komst van extra ondersteuning vanuit een grotere Europese hoofdvestiging is voor ons extra armslag, dus goed nieuws”, reageert Rimme van der Ree, directeur van Ambrava.

Warmtepomp

Samsung is in installatieland vooral bekend door haar warmtepomp en airco-oplossingen. Het afgelopen jaar is het merk in het nieuws met haar introducties, zoals de indoor 360 Cassette, die aan plafonds wordt gemonteerd en de DVM (Digital Variable Multi airconditioner) S.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Energie Theater krijgt vervolg

‘Warmtepompmarkt groeit ook zonder plicht’

Salderingsregeling alsnog geschrapt

Streep door verplichting hybride warmtepomp

Nieuwe Installatie op de mat geploft: dit staat erin

Ventilatiesysteem in kast op de galerij