fbpx
Nieuws

Huurconcept voor zonnepanelen

Zonnepanelenaanbieder HalloStroom wil zoveel mogelijk daken voorzien van zonnepanelen. Daarom wil het de optie aanbieden om pv-panelen te huren. Zo is er geen investering nodig voor de aankoop van zonnepanelen.

Het heeft in februari 2021 een onafhankelijke analyse laten uitvoeren naar het onbenutte marktpotentieel. Ruim drie miljoen lege daken in Nederland blijken nog geschikt voor het laten plaatsen van zonnepanelen. Een zeer grote groep hiervan past op basis van verschillende kenmerken bij het huurdersprofiel van HalloStroom. De pv-aanbieder heeft als streven om de transitie naar 100 procent duurzame energie in Nederland te helpen versnellen.

2 reacties op “Huurconcept voor zonnepanelen

 1. Talsma H. schreef:

  Nu nog druk uitoefenen op de regering om het afschaffen van de SALDERINGSREGELING terug te draaien.
  Dan kun je tenminste de zomers opgewekte stroom salderen met het winters verbruik van de warmtepomp.
  Zoals het nu geregeld is heeft het weinig zin voor een particulier om nog meer zonnepanelen te plaatsen.

  • Jelle schreef:

   Helemaal mee eens. Ik heb nu ruim een jaar een warmtepomp draaien. De pomp gebruikt 80% van de stroom in de donkere dagen die ik, zonder saldering, straks zal moeten kopen. Zonder saldering is het, zelfs zonder warmtepomp, niet meer interessant om panelen aan te schaffen, dat is mij al lang duidelijk. Eigen ervaring he ! Dus dan blijft over, alleen interessant voor mensen die geld over hebben en dit nooit zullen missen. Of een heel groen hart hebben ……

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.