fbpx
Nieuws

Huurders krijgen zonnestroom via Herman

Huurders krijgen zonnestroom via Herman

Op het onlangs verbouwde Louise Wenthuiscomplex staat een nieuw zonnesysteem. De elektriciteit die hier wordt opgewekt, wordt door Herman de Zonnestroom-verdeler onder de bewoners verdeeld.

 

432 panelen

De 171 huurders en alle centrale voorzieningen in het gebouw krijgen hun stroom van 432 pv-panelen. Volgens woningcorporatie Stadgenoot is het systeem daarmee het grootste in zijn soort in Nederland.

 

Stroomverdeler

Het realiseren van het panelenveld op het complex bleek nog wel een uitdaging. De uitvinding Herman de Zonnestroom-verdeler van de Amsterdamse energy startup LENS bracht uitkomst. Deze stroomverdeler verdeelt precies waar alle opgewekte elektriciteit naartoe moet. Dit kan per bewoner geregeld worden op basis van de investering die ze hebben gedaan. Ook als bewoners niet willen meedoen of als een woning leeg staat, kan dit gemakkelijk geregeld worden. Bewoners kunnen via een app precies zien hoeveel de panelen opleveren en of ze nog naar behoren werken.

 

Het zonnepanelendak vergde van Stadgenoot een investering van ruwweg € 350.000. Die wordt naar schatting in 15 jaar terugverdiend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.