fbpx
Nieuws

Hybride combi’s met Tzerra

Remeha heeft haar nieuwe ketel/warmtepomp combinaties beschikbaar voor de Nederlandse markt. Onder de noemer Tzerra HP introduceert de Apeldoornse fabrikant een geïntegreerde combinatie tussen de Tzerra Plus, een lucht/water-warmtepomp en voorraadvat van 40 liter. Ook is de combinatie mogeljik tussen lucht/water-warmtepomp en bestaande cv-ketel; deze heet Remeha Hybrid Plus. De toestellen werden op de ISH al getoond, maar zijn nu beschikbaar bijde groothandel.

Regeling rekent zelf

Beide systemen hebben een toerengeregelde warmtepomp van 5 kW, en een RemaCal-regelaar. Deze bediening bevindt zich in het binnendeel van de hybride en zorgt dat de verwarming onder alle omstandigheden zo gunstig mogelijk draait. Bij het in bedrijf stellen voert de installateur de stroom- en gasprijs in. Vervolgens berekent de RemaCAL automatisch de optimale bedrijfssituatie uit.

remeha4Monoblock uitvoering

De hybride warmtepompen werken voor een belangrijk deel op energie die het toestel uit de buitenlucht haalt. Door de hoge efficiëntie van het buitendeel levert het systeem ook bij lage buitentemperaturen nog voldoende warmte. Remeha maakt gebruik van  een buitenunit in een zogeheten Monobloc-uitvoering. De verbinding tussen de buitenunit van het warmtepompsysteem en het binnendeel wordt uitgevoerd via normale cv-leidingen gevuld met water en antivries. Hierdoor kunnen ook installateurs zonder F-gas certificaat, na opleiding door de fabrikant, de installatie en het onderhoud uitvoeren.

In het binnendeel van de Tzerra HP – een slanke zuil – zitten alle noodzakelijke componenten, inclusief de geïntegreerde Tzerra Plus cv-ketel, de regeling en de 40 liter buffertank. Bij de Hybride Plus zijn eveneens alle componenten in het binnendeel aanwezig, met uitzondering van de cv-ketel. Daardoor is het mogelijk in bestaande situaties de Hybrid Plus aan elk Remeha cv-ketel te koppelen.

Wel hoge temperatuur

De cv-ketel springt bij wanneer de temperatuur van het warme water onvoldoende is. Ook op koude winterdagen kan de cv-ketel bijspringen als de warmtepomp het gevraagde vermogen niet kan leveren. De regeling zal op dat moment exact uitzoeken welke energiebron financieel het meest gunstig is. Voordeel van de Hybrid Plus is dat, door het bijschakelen van de cv-ketel, relatief hoge watertemperaturen mogelijk zijn. Daardoor is het meestal niet nodig om het bestaande afgiftesysteem (radiatoren) te vervangen. De Tzerra HP is op zijn beurt erg geschikt voor nieuwbouwwoningen die aan de aangescherpte EPC van 0,4 of nog strenger moeten voldoen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.