fbpx
Nieuws

Inbouwreservoir zorgt voor hygiënespoeling

Geberit heeft een de mogelijkheid om een hygiëne-spoeling toe te voegen aan een standaard inbouwreservoir. Hiermee kunnen preventieve spoelingen om legionella te voorkomen gedaan worden zónder een extra spoelstation te moeten installeren.

Hygiënespoelingen worden gedaan in gebouwen waar langdurige stilstand in drinkwaterstand plaatsvindt. Omdat het drinkwater door stagnatie onnodig opgewarmd wordt, kunnen bacteriën zich ontwikkelen. Om ervoor te zorgen dat er op het einde van een leidingstrang, bijvoorbeeld bij een toilet, periodiek gespoeld wordt, bestaan er spoelstations: technische bewakers van de drinkwaterkwaliteit. Wanneer de drinkwatervoorziening in een hotelkamer of een kamer in een verpleeghuis lang buiten gebruik is, dan spoelt het systeem automatisch de leidingen schoon. Tegenwoordig worden drinkwaterleidingen vaak doorstromend geïnstalleerd. Dat betekent dat er altijd een spoelpunt zit aan het einde van een leidingstrang.

Verwerkt in het reservoir

Geberit heeft die spoeltechniek nu in het inbouwreservoir is geïntegreerd. Door deze ruimtebesparende oplossing hoeft er geen afzonderlijke hygiënespoeling geïnstalleerd te worden. Technici kunnen het systeem op de gebruikelijke wijze via de bedieningsplaat bereiken. De ingebouwde temperatuursensoren in de optioneel te installeren volumestroommeters in de betreffende aanvoerleidingen zorgen ervoor, dat alleen de daadwerkelijk benodigde hoeveelheid water wegstroomt. Zo realiseert het systeem de juiste balans tussen drinkwaterveiligheid en waterbesparing. De in het inbouwreservoir geïntegreerde hygiënespoeling wordt aangeboden voor de Geberit installatiesystemen GIS en Duofix. Deze is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen met één of twee wateraansluitingen.

Verschillende versies

Er zijn verschillende versies. Een standaardversie met programmeerbare sturingsmodule en met uitgang voor een potentiaalvrije storingsmelder via digitale I / O.  Daarnaast is er een uitgebreide versie met programmeerbare sturingsmodule en interne volumestroommeting en digitale I / O en een RS485-interface (ook aan te sluiten op een gebouwbeheersysteem). Tenslotte is er ook een Gebouwbeheer-versie zonder sturingsmodule, met interne stroommeting en digitale I/O en een RS485-interface. Alle versies zijn uit te breiden met externe temperatuur- of volumestroommeters die in de aanvoerleidingen moeten te worden geïnstalleerd.

Parameters

De functies en bedrijfsparameters van de hygiënespoeling kunnen in het reservoir en op een smartphone-app geprogrammeerd worden. De besturingsunit rapporteert de spoelingen, de meetwaarden van de sensoren en de objectparameters, zodat de technisch gebouwbeheerder het functioneren van de spoeling regelmatig kan beoordelen. Bij eventuele storingen waarborgt een geïntegreerde terugstroomsensor de veiligheid. De reservoirs met geïntegreerde hygiënespoeling kunnen met alle handbediende Geberit Sigmabedieningsplaten worden uitgerust. De in het inbouwreservoir geïntegreerde Geberit hygiënespoeling is nu bij de technische groothandel verkrijgbaar.

1 reactie op “Inbouwreservoir zorgt voor hygiënespoeling

  1. Richard schreef:

    Graag meer informatie en bestelnummer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.