fbpx
Nieuws

Interesse in zonneboilers blijft groeien

Het aantal subsidieaanvragen voor zonneboilers is in de maand juli flink gegroeid. Het aangevraagde bedrag via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) nam in een maand tijd met 56 procent toe. Dat meldt Solar Magazine. Vooral consumenten zijn erg geïnteresseerd in de techniek (600.000 euro in juli). De zakelijke markt vroeg 300.000 euro aan voor zonneboilers.

Aandeel zonnewarmte

Door de toename stijgt het aandeel zonnewarmte in het totale subsidiebudget van 4,1 naar 5,3 procent. Dit gaat ten koste van het aandeel voor warmtepompen. Zonneboilers zijn tot dit jaar goed voor 2,7 miljoen euro subsidieaanvragen. Vorig jaar werd in de eerste zeven maanden van het jaar 5,5 miljoen euro subsidie aangevraagd voor zonneboilers.

Aantal aanvragen

Niet alleen de bedragen, ook het totale aantal aanvragen blijft groeien. In de eerste drie maanden van dit jaar lag het gemiddelde aantal aanvragen per consument per maand op 2.128 aanvragen. Afgelopen maand nam dit toe tot 3.438 aanvragen. In de zakelijke markt daalde het aantal aanvragen, maar het aantal apparaten per aanvraag groeide juist.

Ondanks de stijging zit er nog genoeg geld in de subsidiepot. Na zeven maanden is slechts 38 procent van de subsidiepot gebruikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.