fbpx
Nieuws

Inschrijving VSK Awards geopend

De inschrijving van de VSK Awards is geopend. De installatieprijzen worden op 3 februari uitgereikt op de VSK, de tweejaarlijkse installatiebeurs in Utrecht.

Via deze link kunnen bedrijven hun innovaties inzenden, in de categorieën Energiebesparing, Systeemoplossingen, Installateurszaken en Design. Deelnemers aan de VSK kunnen gratis deelnemen. Nieuw is dat ook niet-deelnemers -tegen betaling- deel kunnen nemen aan de wedstrijd. De nominaties worden 15 december bekend gemaakt; de prijzen worden tijdens de VSK uitgereikt. Bezoekers van de eerste beursdagen kunnen stemmen op de genomineerden. Hun oordeel wordt voor de helft meegewogen, naast het oordeel van de vakjury.

Nieuwe jurysamenstelling

De jurysamenstelling is veranderd. Nieuwe juryvoorzitter is Titia Siertsema, voorzitter van Uneto-VNI. Zij neemt het stokje over van Ed Nijpels. Leden van de jury zijn innovatie-expert Theo Ockhuijzen, beleidsmedewerker techniek Fred Vos namens Uneto-VNI, hoofdredacteur Eddy Buiting van Installatie en Sanitair en Installatie.nl, Egbert Wagenaar en Roberto Traversari namens kennisinstituut ISSO, Harm Valk (Nieman Raadgevende Ingenieurs), Erik Bek (E&B Engineering en Bouwbegeleiding) en Martijn Verspeek, eigenaar Installatiebedrijf Verspeek.

Viega Eco-Plus elementCriteria

De jury beoordeelt de inzendingen op basis van hun innovatief gehalte, praktische toepasbaarheid, sociale impact, duurzaamheid en economisch rendement. Elke categorie kent daarnaast een aantal specifieke criteria. Inzendingen mogen niet voor 1 januari 2014 op de markt zijn gebracht.

ONBEWERKTVorige winnaars

Bij de vorige editie was Nefit met haar Nefit Easy de grote winnaar. Een van de voorlopers van de trend rond slimme thermostaten won een jury- en de publieksprijs. Andere winnaars waren de zonneboilercombinatie Alec van Atag Verwarming, de verzamelkap Kompakt Schoorsteen van Ubbink, en het in hoogte verstelbare inbouwreservoir voor toiletten van Viega, de Eco-Plus.

De VSK Awards worden mede mogelijk gemaakt door vakblad Installatie en Sanitair. Dit betekent dat dit blad, en ook deze site, in de aanloop naar de beurs extra aandacht zal geven aan de genomineerden, en de prijsuitreiking.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.