fbpx
Nieuws

‘Installateur kan rendement opkrikken’

1

Veel installatiebedrijven hebben geen idee wat ze werkelijk verdienen, en waar hun grote faalkosten liggen. Bedrijfsadviseur Stefan van Maasakkers geeft in de Installatie.nl Podcast inzicht in kostenstructuren.

Inkoopcondities en de kostprijsuurloon bepalen voor een groot deel kosten van installatiebedrijven. Deze zijn volgens Van Maasakkers bij veel bedrijven niet meer up to date. Daarnaast zijn veel installateurs nog in de veronderstelling dat faalkosten in de uitvoering worden gemaakt. Bijvoorbeeld bij monteurs die onnodige ritjes maken naar groothandelsbalies.

Van Maasakkers is van mening dat in de acquisitie en werkvoorbereiding een grote slag te slaan is. Door werk te zoeken wat bij je bedrijf en je mensen past, en het uitvoeringstraject zorgvuldig voor te bereiden. “Als een bedrijf 10% faalkosten heeft en een winstpercentage van 5%, dan is halvering van de faalkosten een verdubbeling van de winst.”

Luister hier de Installatie.nl Podcast met Stefan van Maasakkers.

De blogs van Stefan van Maasakkers zijn hier te lezen.

1 reactie op “‘Installateur kan rendement opkrikken’

  1. Harry Vorenkamp schreef:

    Een interessante postcast van Stefan van Maasakkers. Om aandacht te vragen voor inkoop en acquisitie in het kader van vermindering van faalkosten is een uitstekende gedachte. De faalkosten in de uitvoering zijn echter ook een belangrijk punt van aandacht; net als de communicatie naar opdrachtgevers over de voortgang van projecten. Instruct-Pro levert bedrijfssoftware met een handige app waarmee ook deze laatste groep faalkosten worden verlaagd en waarmee tevens de veiligheid tijdens de uitvoerende werkzaamheden wordt verbeterd.
    De combinatie van de juiste inkoop, acquisitie van projecten waar de onderneming goed in is en uitvoering brengen de faalkosten gegarandeerd omlaag en daarmee direct het bedrijfsresultaat omhoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.