fbpx
Nieuws

Installateur verwacht méér van groothandel

De traditionele dozenschuiver die voor de laagste prijzen enkel voorraad houdt voor de installateur, heeft zijn langste tijd gehad. Installateurs verwachten vooral snelle en goede (logistieke) dienstverlening van hun groothandel, zoals snelle bestelmethoden en bezorgen op het werk.

Prijs versus betrouwbaarheid

Opvallend is dat weinig installateurs de prijs als allerbelangrijkste argument aanvoeren in de keuze voor hun grossier. Betrouwbaarheid van levering, breedte assortiment en snelle maatwerklogistiek scoren beter. Eén op de vijf vindt persoonlijk contact heel belangrijk. Dit alles blijkt uit een enquête onder het honderkoppige Installatie.nl OpiniePanel. Bijna alle ondervraagden bleven tijdens de economische crisis hun groothandel trouw, al heeft iedereen meerdere leveranciers van installatiematerialen. 80 % van de installateurs bestelt online.

Meer lezen en meedoen?

In het nieuwste nummer van vakblad Installatie en Sanitair een weergave van de bevindingen, plus een analyse van enkele grossiers. Meedoen met het Installatie.nl OpiniePanel? Klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.