fbpx
Nieuws

Installateur selectief in samenwerking

Installateurs werken steeds vaker samen met een beperkt aantal partijen. 36 procent van de sector geeft aan hier voorbeelden van te zien. Dat blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy, dat is uitgevoerd onder zevenhonderd bedrijven uit de bouw- en installatiesector.

Architecten en handelaren daarentegen zien dit momenteel minder vaak gebeuren en bijna een derde verwacht ook niet dat dit gaat gebeuren; 30% van de architecten en 25% van de handelaren geeft aan geen ontwikkeling te verwachten waarbij men voor samenwerkingsverbanden kiest uit een klein scala aan bedrijven. De samenwerking lijkt dus vooral tussen uitvoerende partijen plaats te vinden.

Prestatiecontracten

Contracten op basis van geleverde prestaties, in plaats van geleverde arbeid, vormen in de bouw een relatief nieuw verdienmodel. Eén derde van de installateurs verwacht niet dat prestatiecontracten terrein zullen winnen. Daarmee vormen zij een uitzondering in de bouwsector. Het zijn met name de architecten en aannemers GWW (respectievelijk 36% en 33%) die hier al voorbeelden van zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.