fbpx
ISH 2019

Vloerverwarming dynamisch inregelen

Appendagefabrikant IMI Heimeier komt op de ISH in Frankfurt met een vloerverwarmingsvariant op de thermostatische afsluiter met constante debietregelaar, de Eclipse. Dit maakt het ook mogelijk dat installaties voor vloerverwarmings dynamisch ingeregeld kunnen worden.

De Dynacon Eclipse past het debiet in individuele groepen direct aan in l/h. Het ingestelde debiet wordt constant aangepast, bijvoorbeeld wanneer het debiet te hoog wordt door het sluiten van de aangrenzende groepen. Het dynamische ventiel past het debiet automatisch naar de ingestelde waarde. De techniek maakt het mogelijk om sneller en beter een vloerverwarmingsinstallatie in te regelen; bovendien wordt het comfort verhoogd, en energie bespaard. De drukcompenserende ventielen zijn gemonteerd op een vloerverwarmingsverdeler, waarop aan de bovenzijde het debiet is af te lezen. Het product wordt in Nederland vooralsnog vooral als OEM-product geleverd voor fabrikanten van vloerverwarmingsverdelers. Dit betekent dat de techniek onder meer te vinden is op verdelers van onder andere Therminon, Albrand en Riho.

Inregelen is hot

Twee jaar geleden kwam IMI Heimeier op de Duitse installatiebeurs met de Eclipse, als opvolger van de A-Exact radiator knop. De techniek heeft maakt gebruik van automatische drukcompensatie, zodat de ingestelde druk op het cv-systeem ook in deellast constant blijft. Het zogeheten dynamisch inregelen, maar ook het inregelen an sich, heeft sindsdien een flinke vlucht genomen. Een goed ingeregelde verwarmingsinstallatie kan volgens de fabrikant op een gemiddeld huishouden met een klassieke cv-installatie zeker 15% besparing opleveren in het gasverbruik.

De ISH wordt van 14-18 maart gehouden in Frankfurt. Hier meer informatie over de beurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.