fbpx
Nieuws
Installateurs: profiteer van lokale verkiezingen'

Installateurs moeten profiteren van de naderende lokale verkiezingen. Dat zei Uneto-VNI-voorzitter Titia Siertsema op een bijeenkomst met minister Stef Blok op de vakbeurs VSK.

 

Volgens Siertsema is juist deze periode de tijd om lokale duurzame initiatieven, zoals een Energieloket, aanhangig te maken bij lokale politiek. “Elke partij heeft duurzaamheid op de agenda staan. Er is dus wat te halen.”  Minister Blok kondigde woensdag op de VSK aan dat hij met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is overeengekomen dat in elke gemeente het zogenaamde Energieloket komt. “Dit energieloket wijst burgers op subsidiemogelijkheden, op de Energiebespaarlening en brengt ze in contact met lokale installateurs. In die zin ondersteunen we als overheid de installateur”, aldus Blok. Uneto-VNI is met VNG in gesprek hoe energieloketten het best kunnen worden ingericht.

 

Leningen van start

Particuliere huiseigenaren kunnen tegen gunstige voorwaarden een lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te nemen. Minister Blok kwam hier woensdag voor naar de beursvloer van de VSK. Huiseigenaren kunnen maximaal 25 duizend euro lenen, uit een pot van 100 miljoen. De eerste aanvragen zijn inmiddels binnen, vertelt Blok op de VSK. “Erg gunstig allemaal omdat de investeringen ook nog eens fiscaal aftrekbaar zijn.”  Voorzitter Titia Siertsema van Uneto-VNI heeft zich hard gemaakt voor dit fonds, ze verwacht dat zo’n 12 tot 15 duizend leningen door het Fonds verstrekt zullen worden. De lening mag ook aangewend mag worden voor bouwkundige aanpassingen. De website en campagne www.ikinvesteerslim.nl is van start gegaan.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.