fbpx
Nieuws

Installatie #3 op de mat

Installatie nummer 3 2023

Dinsdag 16 mei verschijnt vakblad Installatie nummer 3. In deze uitgave o.a. installatie-expert Stefan van Maasakkers aan het woord. Het zijn gouden tijden voor de installatiebranche; al voor het tiende jaar op rij stijgt de winst. Van Maasakkers dook voor ons in de cijfers en deelt tips om effectiever om te gaan met je installatiecapaciteit.

Verder in dit nummer:

Standleidingrenovatie

De renovatiemarkt van het vervangen van riolering heeft een nieuwe smaak in huis: van binnenuit renoveren. In een flat in Utrecht voorkwam dit zogeheten ‘relinen’ dat een achtdaagse renovatie qua kosten en planning uit de bocht vloog.

Spagaat in cv-ketelland

De discussie rondom de verkoopvoorwaarden van cv-ketels is door de Gasketelwet weer opgelaaid. Moeten fabrikanten ook verantwoordelijkheid nemen en alleen nog maar maar aan CO-gecertificeerde bedrijven leveren?

Warmtenet en waterstof

In Stad aan ’t Haringvliet verrijst een woonwijk met een collectief warmtenet waarin waterstof het energieopslagmedium vormt. De installatie wordt voorbereid in Veldhoven. Wij namen een kijkje bij dit bijzondere stukje techniek.

Kijk daar, een vakman!

Aanstekelijk enthousiasme drijft installateur Sander Wouterse. Een portret van deze onder nemer uit Houten, die de sprong maakt naar warmtepomptechniek, maar ook kampt met groeistuipen.

Contact

Tips, zoals interessante projecten en technische ontwikkelingen, kunt u kwijt bij de redactie van Installatie. Mail ons ook wanneer jullie je door ons willen laten volgen in jullie dagelijkse praktijk.

Weten wat de commerciële mogelijkheden zijn voor print, online en content. Neem daarvoor contact op met onze media-adviseurs.

De nieuwe Installatie is te bekijken in ons online vakbladenoverzicht. Hier ook verschillende abonnementsvormen op onze vakinformatie.

2 reacties op “Installatie #3 op de mat

 1. Hein Kievits schreef:

  Als ze het beunen en de bedrijven willen stoppen die geen CO papieren hebben dan zouden de fabrikanten inderdaad moeten stoppen met leveren aan deze mensen.
  Maar zolang het toch nog steeds om massa is kassa gaat zal dat niet gaan veranderen.
  En zolang de verzekering of welke instantie dan ook de controle aan zijn laars lapt zal er de eerste 10 jaar niks veranderen en is het alleen maar weer een baantje creernen om een cursus te kunnen geven.

 2. Rick schreef:

  Wat een gezeik zeg, voor iedereen, en het maakt niets beter. Regelementen worden nog steeds door mensen aan hun laars gelapt en bij de cursus/certificering zelf wordt vaak een oogje dicht geknepen heb ik gemerkt. Zij die nog steeds niet over kennis en kunde beschikken (de beunhaas) kan ook hier doorheen komen zonder enige moeite.

  Het is weer een typisch gevalletje geldklopperij als je het mij vraagt. Als er nu daadwerkelijk iets verbeterd of veranderd werd had ik mezelf nog in deze regelementen kunnen vinden. Helaas is dit niet het geval

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.