fbpx
ISH 2023

Luchtverwarmde hallen kunnen ook met lucht/water-warmtepompen verduurzaamd worden. Een monoblock warmtepomp neemt een aanzienlijk deel van de energievoorziening over van een elektrisch of gasgestookte luchtverwarmer.

Winterwarm, aanbieder van deze techniek, liet op de afgelopen ISH in Frankfurt nieuwe concepten zien.

De Qwikshift Hybrid Heater is de nieuwe all-electric en hybride luchtverwarmer, waar een warmtepomp voorziet in de benodigde energie om een bedrijfshal te verwarmen of te koelen.

De Qwikshift Hybrid Heater kent 3 onderdelen. De buitenunit, een monoblock lucht/water warmtepomp met een vermogen van 6 of 12 kW, de binnenunit met booster en de Smart Controller. De buitenunit haalt de warmte uit de lucht en blaast het vervolgens via de binnenunit naar de gewenste ruimte. Op koude dagen of aan het begin van de werkdag wanneer de ruimte snel op de gewenste temperatuur dient te zijn, springt de booster, een elektrisch element bij. Naast verwarmen kun je met deze techniek ook koelen.

Warmtepomp

De Qwikshift heeft een all-electric en een hybride variant. Bij de eerste (QSE) draait het systeem volledig op de elektrische warmtepomp (6 kW) en de elektrische booster (10 kW). De Qwikshift QSG maakt nog wel gebruik van aardgas, zoals bij de klassieke gasgestookte luchtverwarmers Het gas wordt alleen ingezet om een boost (max. 30 kW) te geven om de werkdag te starten. Hierna neemt de warmtepomp (12 kW) het weer over. Net als bij een woonhuis-hybride kan hierbij aanzienlijk op het gasverbruik worden bespaard.

Regeling

De Smart Controller zorgt ervoor dat de gewenste temperatuur bereikt wordt. Hierin kunnen de energieprijzen worden ingevoerd zodat op de meest voordelige wijze verwarmd kan worden. De zelflerende controller heeft een mod-bus aansluiting, een dag- en nachtregeling, kan 4 zones met elk tot 8 toestellen aansturen en heeft een regeling voor koelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.