Ga naar hoofdinhoud

, , ,

Techneuten geven theatercollege

Het is een opvallende combi: het theater en techneuten op het gebied van warmtepompen, energieopslag, elektrisch vervoer en zonne-energie. Op zaterdag 28 oktober delen drie experts een avond lang hun kennis over de energietransitie. Het doel: particulieren verder helpen met informatie

In Het Energie Theater in het Schaffelaar Theater in Barneveld praten installatie-experts Patrick Schimmel, Henry Lootens en Dennis van der Meij hun publiek bij over de energietransitie, trends en technieken, zoals warmtepompen, elektrisch vervoer, zonnepanelen en thuisbatterijen.

Drie experts

Patrick Schimmel is als installateur van warmtepompen al jarenlang actief met duurzame technieken. Hij weet alles van het keuzeproces waarin particulieren die willen verduurzamen, terechtkomen. Welke uitgangspunten zijn belangrijk? Welke stappen kun en moet je nemen? In zijn college legt hij uit wat technische opties en aandachtspunten zijn. Henry Lootens is een expert en docent op het gebied van elektrotechniek. In zijn college richt hij zich op de mogelijkheden voor energieopslag in thuisbatterijen en de rol die elektrisch vervoer kan hebben in een duurzaam gerenoveerd huis. Dennis van der Meij weet alles over zonnepanelen en over technieken en actualiteiten rondom het duurzaam opwekken, opslaan en verrekenen van zonnestroom. Hij legt uit hoe de handel in zonnestroom werkt en gaat werken en hoe je daar je voordeel mee kunt doen.

Het programma op zaterdag 28 oktober in Barneveld richt zich op particulieren die hun woning willen verduurzamen, maar geen idee hebben waar ze moeten beginnen. De experts in het programma geven elk op hun vakgebied een theatercollege. De avond wordt gepresenteerd door Frans Reichardt, bijgestaan door Eddy Buiting van Installatie.nl

Particulier heeft veel vragen

Initiatiefnemer is Patrick Schimmel, die in Barneveld het installatiebedrijf Schimmel Techniek runt. “We krijgen dagelijks uiteenlopende vragen over verduurzaming. Met Het Energie Theater willen we op brede schaal, in een grote setting, objectieve en eerlijke informatie geven over alle aspecten van verduurzaming. Daarnaast is het onze passie om vol energie mensen verder te helpen in hun zoektocht in onze wereld van de techniek.”

Iedereen verduurzaamt

De energietransitie is in volle gang. Dit betekent dat elke Nederlander nu bezig is met duurzaamheid. De een doet het voor de planeet, de ander voor de eigen portemonnee. De een wil enkel van het aardgas af, de ander wil de energierekening drukken, weer een ander maakt er een sport van om volledig off-grid te gaan. Feit is dat de belangstelling voor duurzame technieken, zoals warmtepompen en zonnepanelen groot is en er volgens de experts veel verkeerde informatie wordt verspreid. “Daar gaan we wat aan doen”, zegt Schimmel.

Wat leert de bezoeker?

De bezoeker leert de basisprincipes van technieken, de do’s and don’ts bij oriëntatie en ervaart en passant dat verduurzamen ook gewoon leuk is. Het theatercollege is geen verkooppraat, maar een avond waarin kennisdelen, bewustwording en het onderscheid tussen feiten en fabels voorop staan. Schimmel: “We gaan mensen vertellen wat ze moeten weten, in plaats van wat ze willen horen”. Kaartverkoop via het theater: check hiervoor www.energietheater.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Premium

Intergas stapt met warmtepomp Xceed door naar propaan

Grotere rol ventilatie in duurzame woning

Pvt-paneel krijgt teracotta variant

Kabinet wil CO2-meter in elk klaslokaal

‘Teruglevertarief voor zonnepanelen is niet onredelijk’

Consument koopt warmtepomp op basis van één offerte