fbpx
Nieuws

Hybride warmtepomp roept vragen op

Hoe werken cv-ketel en warmtepomp samen? Wat betekent alle regelgeving voor de installateur. Hoe komen goed advies aan woningbezitters én techniek samen. Al deze vragen worden beantwoord in het webinar “De hybride warmtepomp breekt door” op donderdag 5 oktober.

Je kunt je hier aanmelden voor dit webinar dat mede mogelijk wordt gemaakt door Intergas, fabrikant van zowel cv-ketels als hybride warmtepompen. Deelname is kosteloos na registratie. Kijkers kunnen live hun vragen stellen over de hybride warmtepomp.

De massaproductie van hybride warmtepompen is een feit. Installateurs kunnen aan de slag. In dit webinar deelt Intergas we de laatste stand van zaken met betrekking tot techniek en de werking van de hybride warmtepomp.

Naast de techniek en communicatiemogelijkheden rond de nieuwe Intergas Xtend, zal technisch directeur Peter Cool van Intergas ingaan op de recente resultaten van monitoringsprojecten. Hieruit zijn concrete tips te halen voor regeling, distributie en afgifte. Daarnaast krijgen de deelnemers in een inkijkje in de volgende generatie hybride warmtepompen en de waarde van de data die de techniek gaat geven.

Experts over hybride warmtepompen.

Sprekers bij dit webinar is Peter Cool, technisch directeur Intergas Verwarming. Hij heeft aan de wieg gestaan aan de ontwikkeling van de Xtend, de hybride warmtepomp van Intergas, en als vertegenwoordig van toestelfabrikanten betrokken bij de monitoring van honderden hybride warmtepompen in het Demoproject Hybride. Daarnaast schuift Ralf Jansen aan. Hij is manager sales, marketing en training en verantwoordelijk voor verkoop, kennisdeling en training bij de fabrikant uit Coevorden. Presentatie is in handen van Eddy Buiting, hoofdredacteur van Installatie.nl

Doelgroep: installatiebranche

Het webinar richt zich vooral op het eigenaren, projectleiders en monteurs van installatiebedrijven die op dit moment aan de slag gaan met de hybride warmtepomp. Het webinar is ook interessant voor adviseurs, bouwers en woningbouwverenigingen

40 reacties op “Hybride warmtepomp roept vragen op

 1. John schreef:

  Graag wil ik meer. Informatie over intergalactische en warmtepomp

 2. Henk schreef:

  Al heb je een hybride warmtepomp je bent sowieso zonder een kuub gas verbruikt te hebben al gemiddeld 45 euro kwijt aan vaste kosten. Dit bedrag zal alleen maar oplopen! Als daar eerst iets aan veranderd zou ik het overwegen.

  • Klaas Jippes schreef:

   Netbeheer (<500m3)+ vastrecht=€0,60/dg x30=€18/mnd en dus geen €45.

   • Ar schreef:

    Ik heb een hybride warmtepomp van een ander merk (Remeha Sorry). Op jaar basis verbruikt deze bij een normale winter ca. 2400 Kwh, de COP is 4,5, normaal had ik 1350 m³ gas, warmwater hebben wij nodig 20m³ per maand en ik kook elektrisch. Heb 12 panelen a 410 wp. Normaal had ik 2800Kwh nodig per jaar. Reken maar uit ik ben wel degelijk goedkoper uit

 3. bertje schreef:

  ja vaste kosten maar vergeet niet de kosten van een overeenkomst aflevering bv van 25 naar 35 amp 3 fase. datis bijna 1100 euro per jaar en warmte zekerheid. lekker als je full Electric verwarmt maar het stroomnet uitvalt. de verwachting is dat in de nabije toekomst dit minstens 6x p.j. in elke provincie gaat gebeuren. lekker bij 5 of 6 graden buiten.

 4. R. Schouten schreef:

  In hoeverre verwarmt deze hybridepomp mijn woonkamer..
  Ik vernam tot maar 22 graden…en de rest bij stoken?

 5. Durk schreef:

  Hoe groter het wonder, des te meer gedonder…

 6. Hilde schreef:

  Kan ik deze later ergens terugkijken? Ik heb sinds kort en intergas hybride warmtepomp.
  Vind het heel interessant maar ik moet werken.

 7. Roelof Boerma schreef:

  Probleem met WP is dat op kille dagen buiten de vloerverwarming om de radiatoren geen enkele warmte afgeven. Lekker in de slaapkamers en badkamers, nee ho maar. Uitleg is schijnbaar moeilijk.

 8. Herman schreef:

  Hoe je het ook bekijkt we worden gewoon voor de gek gehouden door de staat .Eerst je gedachten vol pompen je moet zonnepanelen kopen bijna gratis stroom en nu opeens staat er een energie bedrijf op die per maand geld van je wil omdat je elke maand gaat terug leveren. Elektrische auto hebben ze alweer iets op verzonnen. DUS de warmtepomp gaat straks ook weer met iets komen, omdat je 1 hebt en weer
  euro’s extra in de maand kwijt bent aan de staat /energiebedrijf. We hebben bijna 1,5 krom gelegen om geld op te hoesten voor zonnepanelen te kopen en geen lening wouden !vraag me nu ook af waar voor hebben we het gedaan .Hybride warmte pomp ga ik ook echt mee wachten tot de laatste snik .

  • Harm De Coninck schreef:

   Hoe zo voor de gek gehouden? De overheid gaat voor duurzame energie, ze hebben nooit gezegd dat je er rijk van wordt.

   Dat gezegd hebbende; zonnepanelen, EV’s en warmtepompen kunnen voor veel mensen nog steeds geld opleveren, maar je moet alles even goed doorrekenen.

   Maar stel nu dat je ongeveer kiet speelt, is het dan echt zo veel gevraagd om voor ons nageslacht een beetje moeite te doen?

   • Lode schreef:

    De cirkel is niet rond voor distri utie stroom. Geen efficiënte manier van opslag voor de donkere dagen. Zolang dit niet opgelost is gaat alles straks vastlopen, te weinig stroom, dus wordt vanzelf duur.

   • Arnold Koenes schreef:

    Leg dit maar eens uit in China waar ze zeker 400 kolencentrales bij gaan bouwen en jij maakt je druk om een scheet die ze in Nederland laten, gebruik je verstand eens een keer goed net zoals onze asfaltklevers, ga naar China en plak je vast, wordt je tig keer overreden amoeben

 9. Hans schreef:

  Ik koop geen hybride warmtepomp, naar kijk de kat uit de boom. Te vaak blij gemaakt met een dode mus. Eerst maar zuinig door net gas en met nieuwe cv ketel.

 10. Wim schreef:

  1,5 krom gelegen voor zonnepanelen? Ik neem aan dat jij net als de rest van de zonnepaneel bezitters (en ik ook) op den duur de zonnepanelen terug verdiend hebt. Dus dat krom liggen is betrekkelijk!
  Onlangs nieuwe ketel gekocht, maarr kom maar op met die hybride pomp, prima initiatief weer!!

 11. Herman de Koning schreef:

  Interessant dat hier best wel veel negatieve dingen over wp worden genoemd die of feitelijk niet kloppen, of niets met de wp zelf te maken hebben (zoals niet werkende radiatoren).

  Kritisch zijn is prima, maar vraag het eerst aan een specialist voor dat je besluit geen wp te nemen. En ga ook niet op het internet zwartkijkers napraten die als enige doel lijken te klimaattransitie te willen stoppen. Ik heb al zoveel onzin voor bij zien komen…

 12. Johan Gort schreef:

  Nou om iedereen maar uit de droom te helpen. Ons huis word verwarmd en
  gekoeld door twee airco lucht/lucht airco’s aanschaf € 5.000 stroom verbruik een fractie van wat een warmtepomp gebruik. Het hele jaar door 23 graden.
  Nee dames en heren van de doorgeleerd denkhoofdenschool jullie moeten eens zelf leren nadenken. In plaats van hersenloos te doen wat in een boekje staat.

  • Jaap schreef:

   Hi Johan
   Welke airco heb je gekocht en waar staan geïnstalleerd?

   Ik overweeg hetzelfde te doen maar weet niet welke te kiezen

   En bevalt het ?

   Bedankt voor je reactie
   Met vriendelijke groet
   Jaap

 13. Carlo schreef:

  Ook ik heb nu een jaar zonnepanelen en al 5 jr airco op de zolderkamer, in de zomer laten we daar de deur open en de airco koelt ook de 1e etage voldoende af, we hebben bijna €1000 terug gekregen na 7 mnd zonnepanelen dus wij denken erover om ook beneden een goede airco te laten plaatsen ipv dure WP deze hebben geen ruimte nodig, zijn muisstil voor de buren en hoef mijn huis niet nog meer te isoleren dan ik het standaard heb

 14. Lode schreef:

  De cirkel is niet rond voor distri utie stroom. Geen efficiënte manier van opslag voor de donkere dagen. Zolang dit niet opgelost is gaat alles straks vastlopen, te weinig stroom, dus wordt vanzelf duur.

 15. Cees Corbijn schreef:

  Warmtepomp, zonnepanelen..
  Neem een zonneboiler, deze verdien je in zo’n 3 jaar terug. M’n zonneboilers levert warm water voor tappen (douchen ed) aan de kleine cv ketel. Daarnaast vaatwasser en wasmachine mbv een goedkope douchemengkraan aangesloten. Zelfs in een strenge winter en regelmatig sneeuwval op de collector is de boiler temperatuur ooit onder de 26-28 graden gekomen. Opwarmen door een vaatwasser of wasmachine kost dus maar zeer weinig energie. Verder staat m’n cv ketel ca 9 maanden per jaar te ‘balen’ omdat ‘hij’ niets te doen heeft dan warm water doorgeven. Waarom zo onbekend? De overheid, energiemaatschappijen verdienen er geen kl#@te aan dus niet promoten.

  • T.S. schreef:

   Nou, ik heb zonnecollectoren en warmwater vat. Teveel warmte in de zomer wanneer je die niet nodig hebt, en 3-4 jr problemen met drukverlies etc. Te storing gevoelig, zoals alles met water.

   • Geim schreef:

    Klopt, april t/m september had ik er wat aan, besparing was hooguit €100 per jaar. Nu een WP, ook voor douchewater. Collectoren vervangen door 4 zonnepanelen.

 16. Hen schreef:

  We worden door de staat teveel op kosten gejaagt. Ik begin er niet aan t,is te dure aanschaf. Voor zonnenpanelen moet je al terug betalen. Sorry ik geloof er allemaal nog niks van. Kan wel goedkoper zijn maar ze gaan vast wel weer wat verzinnen om de te korten in de verdiensten die ze hadden terug te halen.

 17. Willeke schreef:

  Wij hebben sinds 3 november 2022 een Inventum spaarpomp (hybride) laten installeren in ons energie label A woning (sorry ander merk)
  Gasverbruik van 953 naar 342 kub. Verbruik elektriciteit ongeveer 1000 watt extra op jaarbasis. Met onze 12 zonnepanelen 370 watt ruim voldoende. Energierekening is dan ook erg laag. Ik zeg doen.

  • Hendrik Poll schreef:

   Mooi resultaat Willeke. Hebben jullie nog iets moeten veranderen aan jullie afgifte systeem (cv leidingen, radiatoren, vvw)?

 18. john schreef:

  En weet je wat ik dan weer vreemd vind in deze hele ontwikkeling van WP’s en zonne panelen. Waar zijn de vaccium buizen? vele male meer opbrengst als wp of zonne panelen.

  Heb er reeds verschillende geplaatst maar hier hoor of zie je bar weinig over, oke aanschaf is iets duurder maar op lange termijn goedkoper, enige wat er draait is een pompje van 25 watt als er vraag is.
  Dit is niet z’n goed verdien model schat ik in.
  Maar zekere de moeite waart om je in te verdipen.

 19. john schreef:

  En weet je wat ik dan weer vreemd vind in deze hele ontwikkeling van WP’s en zonne panelen. Waar zijn de vaccium buizen? vele male meer opbrengst als wp of zonne panelen.

  Heb er reeds verschillende geplaatst maar hier hoor of zie je bar weinig over, oke aanschaf is iets duurder maar op lange termijn goedkoper, enige wat er draait is een pompje van 25 watt als er vraag is.
  Dit is niet z’n goed verdien model schat ik in.
  Maar zekere de moeite waart om je in te verdiepen.

 20. Ton van Gorp schreef:

  Beste mensen, over elke oplossing voor elke situatie valt wel iets te zeggen ….. mensen houden niet van veranderingen, willen liefst dat alles blijft zoals het is. Bij veranderingen gaan de hakken in het zand en ondervinden we weerstand. Eind jaren ‘60 toen we overgingen van steenkool naar aardgas was het niet anders.
  Je zult altijd voor-en tegenstanders hebben…
  Maar ook hier geld weer de stelling; mensen die iets willen zoeken een mogelijkheid en mensen die het niet willen zoeken een excuus.

  Ik ben zelf installateur van oa (hybride)warmtepompen, cv ketels/installaties en airconditioning en ben van mening dat een (hybride)warmtepomp installatie een pakket van maatregelen omvat om het te laten functioneren zoals het hoort.

  Helaas krijgen we ook in deze branche de gladde jongens die hun graantje willen meepikken, een hoop slecht functionerende installaties achterlaten en vervolgens onbereikbaar zijn…

 21. Anno Tot schreef:

  Mensen die met airco’s hun ruimtes verwarmen en koelen voor een fractie van wat een warmtepomp aan stroom verbruikt? Raar,… want een airco is gewoon een lucht-lucht warmtepomp!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.