fbpx
Nieuws
Installatiemonteurs aan slag met Google Glass

Twee monteurs van Eneco Installatiebedrijven gaan een proef doen met Google Glass.

 

 

Vanaf vandaag gaan de monteurs aan het werk met de slimme bril, waarvoor ICT-dienstverlener Ordina software ontwikkelde. Met de bril krijgen de monteurs bij hun klant extra informatie over het energieverbruik, de aanwezigheid van stroomverslinders bij de klant en de mogelijkheden voor het lokaal opwekken van duurzame energie. Gewapend met de informatie moet de installateur de klant beter kunnen adviseren over bespaarmogelijkheden. Ook kunnen storingsmeldingen van cv-ketels en technische documentatie in de slimme bril worden weergegeven.

 

Voordelen monteurs

Voor monteurs biedt Google Glass een groot aantal voordelen. Niet alleen kan voortaan ter plekke en handenvrij informatie worden opgezocht om snel en vakkundig een probleem op te lossen maar is tegelijkertijd meer informatie beschikbaar over de specifieke situatie van een klant. Informatie als jaarverbruik zijn direct beschikbaar. De gegevens die via de Google Glass voor de monteur beschikbaar komen, geven Eneco gelegenheid tot een betere en snellere dienstverlening te bieden. Twee monteurs in de regio Zuid-Holland testen de bril gedurende drie weken. Na afloop van de proef wordt geëvalueerd en zal beoordeeld worden of de slimme bril op grotere schaal kan worden ingezet en wat de beste vervolgontwikkelingen zijn.

 

De slimme bril wordt op steeds meer plaatsen toegepast. Eerder al startte bouwer BAM een proef met Google Glass.

1 reactie op “Installatiemonteurs aan slag met Google Glass

  1. […] Klik hier voor meer voorbeelden van gebruik in de badkamer. Ook Eneco heeft in het verleden proeven gedaan met augmented reality voor […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.