fbpx
Nieuws

Investeerders nemen belang in ketelfabrikant

Investeerders nemen belang in ketelfabrikant

De zakenfamilies Blokker en De Rijcke hebben via hun investeringsmaatschappijen een belang genomen in ketelfabrikant Intergas.

 

 

Dit meldt het Financieel Dagblad. De Hoge Dennen Capital en Breedinvest, de investeringsmaatschappijen van Blokker en De Rijcke, bekend van respectievelijk de winkels Blokker en Kruidvat, participeren in middelgrote ondernemingen met groeiperspectief. Het in Coevorden gevestigde Intergas, één van de grootste leveranciers van cv-ketels in Nederland, is sinds enkele jaren actief op de Engelse markt. De verwachting is dat de kapitaalinjectie het mogelijk maakt, om in deze markt te groeien, bijvoorbeeld door overnames te plegen. In Engeland herbergen veel woningen nog laag-rendements gastoestellen.

 

Groei

In Nederland werden in 2012 vijf procent minder ketels verkocht. Een daling die vooral te wijten is aan de ingestorte nieuwbouw. De renovatiemarkt blijft stabiel. De meeste ketelfabrikanten halen hun groei uit de export. De in Nederland geproduceerde HR-ketel is onder meer erg in trek in Zuid-Europa.

1 reactie op “Investeerders nemen belang in ketelfabrikant

  1. […] Dennen Capital en Breedinvest, de investeringsmaatschappijen van Blokker en de familie De Rijcke, hebben na 4 jaar hun aandelen, een minderheidsbelang, weer terugverkocht. Door de kapitaalinjectie van deze […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.