fbpx
Nieuws

Je thermostaat bedienen met je stem

Nefit Bosch introduceert twee nieuwe mogelijkheden voor spraakbediening van de slimme EasyControl thermostaat. Zo is er .tiarda, de nieuwe virtuele assistent van Bosch. Gebruikers kunnen onder meer opdrachten geven via Google Home, Google Assistant en Facebook Messenger. Wie een iPhone of ander Apple apparaat gebruikt, kan zijn verwarming ook via Siri regelen. Beide voice control-opties zijn nu kosteloos beschikbaar voor gebruikers van de EasyControl thermostaat. Eerder dit jaar introduceerde Nefit Bosch al de ondersteuning van de spraakassistent Alexa van Amazon.

De spraakassistent reageert op vragen en opmerkingen van de gebruiker. Door integratie met de sociale kanalen van de gebruiker wordt de interactie met de verwarming nog gemakkelijker, is het idee achter .tiarda.

Google Home

De digitale assistent .tiarda begrijpt ook nuances in de taal. “Ik heb het koud” is voor .tiarda al voldoende om de temperatuur te verhogen. De mogelijkheden worden op den duur steeds uitgebreider. “.tiarda leert van haar gebruiker, maar ook van andere gebruikers,” zegt Cor van Wijk, productmanager bij Nefit Bosch. “Op basis van de gebruikspatronen kan ze zo steeds beter anticiperen op gebruikersvoorkeuren.” 

EasyControl en .tiarda

Zijn de plannen gewijzigd? Dan kan .tiarda de verwarming bijsturen. In combinatie met de slimme draadloze radiatorthermostaten van Nefit Bosch kunnen gebruikers met hun stem het comfort in elk afzonderlijk vertrek regelen. Ook het aanpassen van klokprogramma’s, het instellen van de radiatoren of de vakantiefunctie kan eenvoudig met .tiarda. De virtuele assistent helpt ook bij kleine problemen en geeft inzicht. Bijvoorbeeld door het energieverbruik te vergelijken met dat in vorige perioden of met het gemiddelde van andere gebruikers.

Siri (Apple)

Naast .tiarda ondersteunt EasyControl nu ook Apple’s spraakassistent Siri. Na het instellen van Siri shortcut spraakcommando’s kan Siri de huidige temperaturen geven en kan de temperatuur worden ingesteld. Ook de Home/Away-modus kan zo worden ingesteld. Gebruikers kunnen hun eigen (Nederlandstalige) spraakopdrachten definiëren.

Alexa (Amazon)

Eerder dit jaar introduceerde Nefit Bosch voor EasyControl al de ondersteuning van de spraakassistent Alexa van Amazon, vooralsnog in het Engels. Deze biedt gebruikers vergelijkbare voice control-mogelijkheden als de andere opties.

4 reacties op “Je thermostaat bedienen met je stem

 1. Marcel schreef:

  Hartstikke leuk maar hoe kom ik aan .tierda? Het is niet te vinden in de Google PlayStore. Maar naar mijn mening belangrijker. Kan het ontwikkel team zich gaan focussen om ervoor te zorgen dat Bosch EasyControl ook ruimtes met vloerverwarming onafhankelijk kan gaan aansturen d.m.v. een zoneverdeler? Tegenwoordig nogal belangrijk gezien het feit dat zo vele nieuwe woningen volledig worden voorzien van vloerverwarming. Momenteel is individuele temperatuurregeling alleen mogelijk in combinatie met de radioren.

 2. Adrie Kooijman schreef:

  Easy control van Bosch is droeve ellende.
  De app moet zich meerdere keren per dag aanmelden, is traag, Over tiarda kan ik kort zijn: tiarda werkt niet. Gezellig babbelen, uitgebreide instructies, maar geen verbinding met de thermostaat.
  De regeling is ronduit slecht. Bij mijn vorige Honeywell thermostaat merkte ik nooit afkoelen van de kamer, met het Bosch monster moet ik een halve tot een hele graad warmer stoken anders krijgen we de bibbers.
  Ik heb serieus spijt van de aanschaf van deze thermostaat.

 3. Hen Nijkamp schreef:

  Ik zit te denken om mijn oude Nefit Ecomline Classic 22H Cw3 20 jaar oud te vervangen , voor een Nefit Trendline 25 CW 4 met een Nefit Easy control thermostaat

  Mijn oude ketel werkt trouwens nog steeds nooit geen problemen mee hij krijgt 2 jaarlijks onderhoud met een Nefit klokthermostaat, ook nooit geen problemen mee,
  Nu zijn er nog CVketels te koop vandaar dus, en waarom Nefit hiervoor de Nefit Turbo gehad ook probleem loos
  Maar als ik hier boven de verhalen lees over de Nefit Easy Control dan wordt ik een beetje huiverig , wat is nu wijsheid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.