fbpx
Nieuws

Opvolgers voor grote Remeha-ketels

 
De grote Remeha-toestellen GAS 310 en 610 ECO Pro krijgen een opvolger. De GAS 320 Ace en GAS 620 Ace maken gebruik van de moderne besturingstechniek van de Apeldoornse ketelfabrikant, en zijn bovendien voorbereid voor het verbranden van waterstof.

De doorontwikkelde utiliteitsketels kunnen vermogens aan van 285 kW tot meer dan 1 MW in cascade-opstellingen. . Ondanks het hoge vermogen van de toestellen zijn de afmetingen beperkt gebleven, waardoor ze door een standaard deuropening passen. De ketels kunnen ook in hybride configuratie draaien, bijvoorbeeld als piekopvanger voor een warmtepomp of in combinatie met andere cv-ketels.

Afstandbeheer en voorspellend onderhoud

Net als bij alle andere Remeha toestellen is de regeling vernieuwd. De toestellen zijn te koppelen met verschillende gebouwbeheersystemen via het Modbus- of Bacnet-protocol. Installateurs kunnen alle informatie van de ketel eenvoudig ter plekke uitlezen of de instellingen aanpassen via de Smart Service Tool en de Smart Service app. De installateur krijgt bovendien direct een melding als de ketel in storing is of als er een onderhoudsbeurt aankomt. Hiervoor zijn deze cv-ketels gekoppeld met het besturingsplatform eSmart Inside. Eerder al was de GAS 220 Ace al met deze connectiviteitstechniek uitgerust.

Door de hogere Delta T is de GAS 320/620 Ace onder meer heel goed inzetbaar voor bijvoorbeeld hybride systemen, als pieklastketel of voor de tapwatervoorziening. Ook is bij collectieve verwarmingssystemen vaak een hogere Delta T van 40 graden gebruikelijk, hiervoor de GAS 320/620 Ace dus ook uitermate geschikt, zeker in combinatie met het eigen afgiftestation voor collectieve verwarmingsinstallaties.

Waterstof

Zowel de GAS 320 Ace als de GAS 620 Ace zijn geschikt om binnenkort op aardgas aangevuld met 20 procent waterstof te branden. De GAS 320 Ace wordt doorontwikkeld om in de toekomst zelfs op een aansluiting met 100 procent waterstof de warmtevoorziening te verzorgen. Naast woonhuisketels worden ook utiliteitsketels klaargemaakt voor deze optie.

1 reactie op “Opvolgers voor grote Remeha-ketels

  1. Richard schreef:

    Als dat net zulke bagger gaat worden als de Calenta en de Tzerra kunnen ze de winkel wel gaan sluiten.
    Deze ketels zijn veel te vroeg in de markt gezet en zitten nog steeds vol met printfouten en lekke hydroblokken
    ten ondergegaan aan hun eigen succes……

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.