fbpx
Nieuws

Kiwa ATA keur voor inlinersysteem

De 12 x 1,0 PB-buis van Viega Nederland is Kiwa ATA goedgekeurd voor toepassing in het Smartloop Inliner- warm watercirculatiesysteem.

 

 

De goedkeuring is van belang voor toepassingen in drinkwatervoorzieningen. Hiervoor worden in het kader van de gezondheid nieuwe hygiënische eisen gesteld. De nieuwe Drinkwaterwet heeft strengere normen voor de zogeheten migratie van mogelijke schadelijke stoffen in drinkwater. Concreet betekent dit dat producten waarin bijvoorbeeld lood en zink verwerkt zitten, aan een test moeten worden onderworpen hoeveel van deze metalen zij in gebruik afgeven aan drinkwater. Deze mate van afgifte staat overigens los van de hoeveelheid gebruikte metalen in de producten. Producten die aan deze strenge criteria voldoen, zijn herkenbaar aan de Kiwa ATA goedkeuring.

 

Het warm watercirculatiesysteem Smartloop Inliner van Viega onderscheidt zich als het om hygiëne en rendement gaat. De retour van dit systeem vindt niet plaats via een aparte buis, maar via de in de stijgbuis getrokken polybuteen-retourleiding. Omdat de flexibele PB-retourbuis zich hierbij in een metalen stijgleiding bevindt, gaat er in de retourleiding geen warmte verloren. Het Kiwa ATA certificaat is een bewijs dat de PB-buis geen schadelijke stoffen afgeeft aan het drinkwater. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.