Ga naar hoofdinhoud

Kleine warmtepomp voor appartementen

Itho Daalderop komt met een uitbreiding in de lijn WPU-warmtepompen. De water/water-warmtepomp van 1,8 kW mikt op de gestapelde nieuwbouw, dus energiezuinige appartementen.

Itho Daalderop is marktleider in de nieuwbouw met haar bodemenergie warmtepompen van het type WPU, inmiddels de vijfde generatie. Eén van de redenen van dit succes is het extreem hoge rendement dat de WPU realiseert. Dit maken we mogelijk vanwege toepassing van zuiver water in de bron en het gelijktijdig toestaan van koeling en warm tapwaterbereiding. Deze warmtepompen worden grootschalig toegepast in nieuwbouw projecten, zowel laag- als hoogbouw.

Vanwege de veranderende samenstelling van de bevolking en de opgelopen woningprijzen is er een toename van de bouw van kleinere appartementen. Hierdoor groeit ook de interesse in kleinere warmtepompen. Wanneer de capaciteit van de warmtepomp beter bij de woning past, is het rendement immers hoger en scoort de warmtepomp beter in de BENG berekening. Aan dit assortiment wordt nu, met de introductie van de WPU 5G 1,8kW, een nog kleinere warmtepomp toegevoegd.

Bescheiden warmtevraag

De toepassing van deze warmtepomp ligt in nieuwe hoogbouw, waar door een uitstekende isolatie en compacte appartementen slechts een zeer bescheiden warmtevraag is. De WPU is hiervoor uitstekend geschikt. Met een opgenomen elektrisch vermogen van slechts 500W is de WPU de kleinste in zijn soort, claimt Itho Daalderop. De warmtepomp is verkrijgbaar in vier varianten: een versie voor collectieve bronnen, al dan niet voorzien van elektrisch element, en een variant voor klein collectief/individueel, al dan niet met elektrisch element. De WPU 5G 1,8kW kan worden gecombineerd met rvs-voorraadvaten van 90 of 120 liter. Deze laatste, met een vloeroppervlak van 50x50cm, wordt in het vierde kwartaal van dit jaar geïntroduceerd op de Nederlandse markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Premium

Intergas stapt met warmtepomp Xceed door naar propaan

Grotere rol ventilatie in duurzame woning

Pvt-paneel krijgt teracotta variant

Kabinet wil CO2-meter in elk klaslokaal

‘Teruglevertarief voor zonnepanelen is niet onredelijk’

Consument koopt warmtepomp op basis van één offerte