fbpx
Nieuws
veilige douchekraan

De Duitse producent van sanitaire kranen Schell brengt een extra veilige douchekraan op de markt. Deze moet voorkomen dat de gebruiker zich verbrandt aan te heet water, of aan een hete kraan.

De zogeheten Modus-douchekraan is daarom onder andere geschikt voor gebouwen en voorzieningen waarin kwetsbare doelgroepen en/of mensen met een beperkt reactievermogen verblijven, zoals ouderen, kinderen en mensen met een beperking. Niet alleen voorkomt de kraan verbranding, maar ook schrikreacties die tot valincidenten kunnen leiden.

De meeste brandwonden als gevolg van hete vloeistof ontstaan door een ongeluk met thee of koffie, vaak bij jonge kinderen. De Brandwondenstichting kan desgevraagd geen cijfers geven van verbranding specifiek door een te hoge temperatuur van bad- of douchewater.
De Belgische Stichting Brandwonden meldt hier wel iets over: jaarlijks worden 300 kinderen opgenomen in brandwondencentra. In 20% van de gevallen is het letsel is veroorzaakt door te heet bad- of douchewater.
Door de jaren heen kwamen meerdere gevallen in het nieuws waarbij (met name) bewoners van zorginstellingen ernstige brandwonden opliepen door een te heet bad, of zelfs kwamen te overlijden.

Temperatuur nooit boven 43 graden

De douchekraan van Schell is uitgerust met de zogeheten ThermoProtect-technologie. Voor normaal gebruik kan de watertemperatuur van de kraan ingesteld worden tot 38 °C. Voor warm water tot een temperatuur van maximaal 43°C moet eerst de knop van de temperatuurbegrenzer ingedrukt worden. Zelfs bij uitval van de koudwatertoevoer of bij drukverschillen in het waterleidingsysteem wordt het water uit de kraan nooit heter dan 43°C.

Geïsoleerde warmwatertoevoer

Daarnaast is de kraan voorzien van de IsoBody-technologie (isolatie van de warmwatertoevoer), die ervoor zorgt dat de behuizing van de kraan niet heet kan worden. Doordat de kraan is uitgerust met een ergonomische vleugelgreep, is deze ook met natte handen goed te bedienen.

Bij de Modus-douchekraan zijn bijpassende sets voor een douchegarnituur of een handdouche leverbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.