fbpx
ISH 2019

Klittenband-vloerverwarming op VSK

De klittenbandmat met vloerverwarming komt naar Nederland. Fabrikant Rehau liet op afgelopen ISH al drie varianten zien, waarbij de nieuwste slechts 18 mm dik meet.  De techniek is op de komende editie van de VSK in Utrecht te zien.

Op de vorige editie van de beurs in Frankfurt werd het systeem al getoond om reacties uit de markt te peilen.  Grootste winst is dat vloerverwarming leggen een stuk sneller gaat en de opbouwhoogte gering is. Ook Uponor en Radson zijn actief met vergelijkbare technieken.

Naast de eerste versie van het Rautherm Speed Plus systeem, waarbij een mat van 3 mm een met klittenband omhulde vloerverwarmingsbuis (10-14-16 mm) op zijn plek houdt, heeft de Duitse fabrikant nu een versie voor renovatie (Rautherm Speed Plus Renova), waarbij met de buis van 10 mm een opbouwhoogte van 18 mm gerealiseerd kan worden. Om ervoor te zorgen dat de afwerklaag beton goed hecht, is in de kleefmat een gatenpatroon gemaakt.  De geringe diameter betekent wel dat de buizen wat dichter bij elkaar gelegd dienen te worden.

‘Sneller Installeren’ wordt een steeds belangrijker thema, ook bij Rehau. Het bedrijf komt naast het klittenbandsysteem ook nog met een andere primeur om snel vloerverwarming te leggen. Daarnaast komt het Duitse bedrijf ook met een eigen ‘sanitairbox’; de Rehau SanitairBox (RSB) is een geprefabriceerd voorgeisoleerd element voor de aansluiting van tappunten.

Met Installatie.nl gratis naar de VSK? Klik hier voor kaarten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.