fbpx
Nieuws

‘Koperdiefstal oorzaak gasontploffing’

'Koperdiefstal oorzaak gasontploffing'

De politie heeft aanwijzingen dat koperdieven de gasexplosie in een flat in Heerlen hebben veroorzaakt.

 

 

Koperdieven zouden bij het ontvreemden van het materiaal een gaslek hebben veroorzaakt. Door de explosie raakten drie mensen gewond en moesten tientallen anderen hun beschadigde woningen in de omgeving verlaten. De schade loopt in de vele miljoenen. De eigenaren van het gebouw, Wonen Zuid en Plus Vastgoed, zijn donderdag begonnen met de afvoer van het puin, dat in de omgeving is terechtgekomen. Zij willen de schade verhalen op de daders.

 

Constructieschade

Achttien appartementen werden weggevaagd, wat voor minimaal 1,8 miljoen euro aan schade opleverde. Daar komen nog schadeposten van beschadigde omliggende panden bij, die meer dan een miljoen euro zullen bedragen. Er is constructieschade aan omliggende panden, 42 appartementen zijn zwaar beschadigd en nog eens 96 andere woningen raakten licht beschadigd. Ook zal Woning Zuid de kosten voor de huisvesting van de ontheemde bewoners op zich nemen. Koperdiefstal komt vaker voor in Nederland, maar dan vooral langs het spoor. Ook net (niet) opgeleverde woningen krijgen regelmatig bezoek van koperdieven. Ook kerkgebouwen hebben regelmatig last van koperdieven. Diefstal komt vaak aan het licht wanneer installaties niet meer werken, of daken gaan lekken.

2 reacties op “‘Koperdiefstal oorzaak gasontploffing’

  1. Nic schreef:

    Waarom staat er nog druk op leidingen in leegstaande gebouwen? Privé is een huis niet verzekerd als het onbewoond is, geld dit ook voor een woningvereniging en belegger? Wie zijn kont brandt moet op de blaren zitten. Moeten ze maar niet zo krenterig zijn en knopen doorhakken.

  2. Hans schreef:

    Mijn oude huis staat op dit moment leeg en is gewoon verzekerd hoor. Pas na de sleuteloverdracht niet meer. Althans, nier meer door mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.