fbpx
Nieuws

Laatste nummer 2018 op de mat

Vrijdag 29 december ligt het laatste nummer van dit jaar van het vakblad Installatie en Sanitair bij u op de mat. In deze editie blikken vooruit naar de komende VSK. Wat kunt u verwachten van de fabrikanten in de voormalige ‘ketelhal’? Spoiler: weinig cv-ketels. Wie zijn er genomineerd voor de VSK Awards? En wat kunt u nog meer van ons verwachten?

Bergkerk

De acht eeuwen oude Bergkerk in Deventer voldoet aan de hoogste museumklimaatnorm. Een uitdaging voor klimaatontwerper Kor Sneller. En een grote opluchting voor de exposant die er kostbare schilderijen van beroemde meesters als Cuyp en Ruysdael ophing. De bestaande vloerverwarming met luchtkanalen kreeg een regeltechnische update. Diffuus ventileren in een monument, met een warmtepomp als ontvochtiger. Een reportage.

Leerlingen

De branche snakt naar instroom. En zo trekken opleidingen en bedrijfsscholen van installateurs weer massaal aan de nog schaars beschikbare leerlingen. Hoe gaan opleiders om met deze nieuwe werkelijkheid? We bezoeken de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht, waar ROC en InstallatieWerk samen optrekken. Onder meer met een Energietransitiehuis.

Slimme IT

BINX Smartility is een installatiebedrijf 2.0. Bas Hommelink en Bart Wopereis integreren installatietechniek en de bouw in alle fasen van het proces: van aanbesteding, ontwerp en engineering tot beheer en onderhoud. Daarnaast integreert  het bedrijf  IT-middelen, zoals slimme sensoren en virtual reality in installaties. Doel: de beheer- en exploitatie van het gebouw meetbaar en beheersbaar maken. Het living-lab is ook het toneel van de nieuwe MBO-4 opleiding Smart Building.

Geïnteresseerd? Neem een (proef)abonnement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.