fbpx
Nieuws

Laatste nummer Installatie van het jaar

Op vrijdag 10 december verschijnt het laatste nummer van dit jaar van vakblad Installatie. Met hierin een verhaal over vijftig koloniewoningen in het Drentse Frederiksoord. De bewoners hebben warmtepompen, 32 zonnepanelen, leven op regenwater en zijn van de riolering losgekoppeld. De eerste twee huizen gaan volgend jaar een stap verder. De bewoners krijgen thermische aardwarmte en zijn daarmee dichterbij off-grid wonen.

Maar wat kunt u nog meer van ons verwachten?

.

Tapwater via verdeler

Een bijzonder technisch detail bij twee duurzame flats in Wormer. De tapwaterwarmte wordt geleverd via een groep van de centrale warmtepompinstallatie. M&O Techniek legt uit hoe dit werkt, en hoe de ISDE doorslaggevend was bij dit project.

Zijn er wel ketels?

De wereldwijde grondstoff enschaarste raakt ook de kurk waar veel installatiebedrijven op drijven: de vervanging van cv-ketels. En dat in hartje stookseizoen. Hoe groot zijn de productieproblemen bij de toestelfabrikanten?

Duurzaam met de buurt

Zeventien duurzame woningen vormen een smart grid, met zonnedaken, een buurtbatterij met snellader en twee elektrische Mercedessen in de hoofdrol. Een gesprek met Adriaan Harthoorn en Yvonne van der Hulst van systeemintegrator EF Concepts.

Geen norm, wel ruzie

Ondanks alle aandacht voor een gezond binnenklimaat, komt er voorlopig geen nieuwe ventilatienorm. Wél stevige ruzie in de normcommissie. Een ontluisterend beeld van een wereld vol grote belangen.

Contact

Tips, zoals interessante projecten en technische ontwikkelingen, kunt u kwijt bij de redactie van Installatie. Mail ons ook wanneer jullie je door ons willen laten volgen in jullie dagelijkse praktijk.

Weten wat de commerciële mogelijkheden zijn voor print, online en content. Neem daarvoor contact op met onze media-adviseurs.

De nieuwe Installatie is te bekijken in ons online vakbladenoverzicht. Hier ook verschillende abonnementsvormen op onze vakinformatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.