fbpx
Nieuws

Leerwerktraject voor warmtepompmonteur

Een nieuw leerwerktraject voor warmtepompmonteurs, monteurs voor zonnepanelen of laadpalen. Uitzendbureau Olympia en opleider Technicom hebben hiervoor de handen ineen geslagen.

Uitzendbureau Olympia heeft het traject de ‘Energie leerwerkrotonde’ genoemd, met modules die gericht zijn op het uitvoeren van concrete beroepstaken. Na het volgen van een module kunnen deelnemers direct aan de slag. Doordat de opleiding op verschillende niveaus wordt aangeboden, kunnen deelnemers zelf bepalen tot hoever ze willen doorleren. Het modulaire mbo-opleidingstraject is ontwikkeld en erkend door de industrie.

Opleidingskosten deels vergoed

Olympia begeleidt de kandidaten tijdens het traject en vergoedt deels de opleiding. Een gedeelte van de opleidingskosten betalen de werknemers via het salaris terug tijdens de periode dat ze voor Olympia werken. “Dit maakt het voor gemotiveerde werkzoekenden laagdrempelig om in te stappen”, aldus Nick Braakhekke, intercedent bij Olympia. “Op elke afslag van de rotonde is het mogelijk om in- en uit te stromen. En de theorie wordt individueel digitaal aangeboden met veel praktijkfilmpjes. Bovendien krijgt elke kandidaat een e-docent en coach ter ondersteuning.”

Het uitzendbureau ontving voor de ‘Energie leerwerkrotonde’ een subsidie van 50.000 euro van de provincie Overijssel. De leerwerktrajecten moeten nog voor de zomer van start gaan. Olympia is nog op zoek naar installatiebedrijven die willen meewerken aan het concept. Op donderdag 30 juni is er een informatiebijeenkomst bij Olympia in Lichtenvoorde.

2 reacties op “Leerwerktraject voor warmtepompmonteur

  1. Ryan Da Costa schreef:

    Zeer geintresseerd, graag meer info!

    • Robert schreef:

      Hallo Ryan, Mooi te horen dat je geïnteresseerd bent, hoe kan ik het beste contact met je opnemen? Gr Robert van Olympia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.