fbpx
ISH 2019

Leiding-aftakking sneller gemaakt

Aftakkingen in leidingsystemen maken terwijl de installatie gewoon in bedrijf blijft. Flamco toonde op de afgelopen ISH een techniek om T-stukken te maken in bestaande verwarming of drinkwaterleidingen. Normaliter moet een systeem worden afgetapt of drukloos gemaakt worden om een aftakking te maken, of worden leidingdelen bevroren om een leidingsysteem stil te leggen.

Slaghoed

Het T-plus systeem bestaat uit twee schalen die om een buis heen worden geklemd. Met het verwijderen van de slagpin wordt een slaghoed in werking gesteld waarmee een stuk buiswand weggesneden wordt, en waarmee de aftakking gerealiseerd kan worden. Het uitgesneden buisdeel wordt opgeborgen in het huis van de T-plus en kan daardoor niet in de leiding komen.

Bereikbaar

De winst zit hem dus vooral in tijd, en de bedrijfszekerheid van de installatie.  Daarnaast kan eenvoudiger een aftakking gemaakt worden op een slecht bereikbare plek. Het systeem werkt op stalen, koperen en rvs-buizen van uitwendig Ø 14-42 mm en is een messing en gietijzeren variant op de markt.

Hieronder een animatie over de werking

6 reacties op “Leiding-aftakking sneller gemaakt

 1. Iemand schreef:

  Let op! Niet geschikt voor gas.

 2. iemans schreef:

  De witte versie wel kiwa

 3. Peter schreef:

  Flamco T plus gebruiken wij al jaren, voor uitbreidingen van o.a. C.V. installaties, dit is enkel een vernieuwde versie.
  Voorheen werd die met een hamerslag geactiveerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.