fbpx
Nieuws

Leidingisolatie verbeteren

Het isoleren van leidingwerk luistert nauw: het zorgt voor minder transportverlies, maar borgt ook beschadiging van leidingwerk door bijvoorbeeld corrosie, of vochtproblemen door condensvorming.

ISSO heeft haar ISSO-publicatie 64 ‘Kwaliteitseisen isoleren voor de utiliteitsbouw’’ daarom herzien. De publicatie is een referentie voor materiaalkeuze en montage van leidingisolatie, en geeft onder andere de minimum eisen om ongewenst warmteverlies te voorkomen.

De uitgave bevat daarnaast een checklist met de voorwaarden voor goede isolatie. Door de invoering van de BENG- en BREEAM-eisen en de doelstelling energieneutraal te bouwen, moeten gebouwen zeer energiezuinig worden ontworpen.

Goed isoleren is onder andere daarom enorm belangrijk. Maar om de kwaliteit van isolatie te optimaliseren, moet het werk van installatie- en isolatiebedrijven beter op elkaar aansluiten. “Alleen als de gemeenschappelijke functie bij beide partijen goed tussen de oren zit, krijg je de uiteindelijke uitvoeringskwaliteit naar een gewenst hoger niveau”, vertelt projectcoördinator Jos de Leeuw van ISSO.


Praktijkgerichte tips

De publicatie geeft onder andere voor distributieleidingen van warm- en koud water-installaties en voor ventilatiesystemen de gangbare isolatie- en hulpmaterialen weer. De nieuwe uitgave behandelt de isolatieklassen uit de Europese norm NEN-EN 12828. De publicatie kost 98 euro en is hier te bestellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.