fbpx
Nieuws

Levende warmtepomp-showroom

Hoe kun je warmtepomptechniek beter laten zien, dan in je eigen pand. BSI Breda heeft in haar nieuwbouw alleen al vijf warmtepompinstallaties, en twee zonnewarmtesystemen draaiend.

Het nieuwe pand van de installateur in West-Brabant, vlak langs de A16 is zwaar geisoleerd en gunstig gepositioneerd ten opzichte van de zon.

Warmtepomp-smaken

Voor vloerverwarming en koeling van de benedenverdieping staat een invertergestuurde warmtepomp (Alpha Innotec) met zes gesloten bodembronnen opgesteld. De warmtepomp is in feite een back-up, want de hierop aangesloten buffer van 1000 liter wordt primair gevoed door de vlakke plaat collector (HR Solar) en de vacuümbuizen met reflectoren (Resolar) die op het dak staan.

De twee kantoordelen op de verdieping hebben elk een Daikin Altherma 3 lucht/water-systeem dat ook via de vloer verwarmt en koelt. De werkplaats van BSI heeft een eigen lucht/water systeem van Vaillant (VWL 127/5 IS), waarvan het buitendeel ook op het dak prijkt. Aan deze installatie zit ook nog eens een warmwater boiler van 500 liter. Dit water wordt gebruikt om huurboilers te reinigen en te ontkalken, zodat deze opnieuw ingezet kunnen worden bij andere klanten. Voor de serverruimte staat ook nog eens een split-systeem opgesteld.

“Zien, voelen, horen. Je koopt geen installatie uit een folder” – Patrick Peters, bedrijfsleider BSI Breda

Binnendelen warmtepomp en buffer in de showroom

Beleving

De inpandige techniek van de kantoren staat allemaal in de showroom, die bezoekers en klanten straks een vogelvlucht biedt langs technische mogelijkheden. Hier is ook nog een waterontharder (BWT met zoutoplossing) opgesteld. Via een vaste trap kunnen klanten het dak betreden waar alle buitenopstellingen zichtbaar en hoorbaar zijn. Hoe dat eruit ziet, zie je hier.

Grijs water

Op het dak liggen120 zonnepanelen (330 Wp van DMEGC) met zuid, oost en westligging. Al het regenwater wordt via het Geberit Pluvia systeem naar een ondergronds bassin (10m3) gebracht. Dit is de voeding voor een grijswatersysteem voor de inbouwreservoirs van de toiletten.

Bedrijf in transitie

BSI Breda, waar 24 mensen werken, is groot geworden als verhuurbedrijf van toestellen voor verwarming en warm tapwater. Zo’n 40.000 huishoudens zijn klant bij het bedrijf. Nu maakt het bedrijf de transitie door naar duurzame totaalontzorger. De afgelopen jaren plaatste het bedrijf al vele lucht/water-warmtepompen, zonneboilers en airco’s.

Hoe BSI Breda dit aanpakt? Lees hier het interview met bedrijfsleider Patrick Peters over de veranderingen binnen het bedrijf.

2 reacties op “Levende warmtepomp-showroom

 1. P. de Wit schreef:

  Let even op deze taalfouten:
  ……Daikin Altherma 3 lucht/water-systeem DAT ook via de vloer verwarmt en koelt.
  De inpandige techniek van de kantoren STAAT allemaal in de showroom, die bezoekers en klanten straks…..

  • W schreef:

   Meld je aan als eindredacteur en geef gelijk aan hoe het dan wel moet. dan hebben we nog iets aan zo’n opmerking. Dank u.
   Mooi dat een installateur werkende systemen toont. Daar heb je wat aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.