fbpx
Nieuws

Lezingen over KNX

Het KNX-netwerk geeft tijdens de VSK dagelijks lezingen over KNX en de koppeling met klimaatinstallaties.

KNX wordt steeds vaker gebruikt om naast verlichting en zonwering ook de verwarming en ventilatie in een ruimte te regelen en bedienen. De leden van het KNX-netwerk zijn verantwoordelijk voor de lezingen. Er zijn de volgende lezingen:

  • HVAC en KNX: theorie en praktijk. Hier wordt de koppeling tussen beide systemen besproken door Peer van Drunen, KNX Tutor. Martwin de Man, projectleider bij Hager, bespreekt een aantal praktijkvoorbeelden. Dinsdag 2 februari 2016 – 14.00 uur, Hal 12.
  • KNX als veldbus voor regeling van E én W. Thermostaten zijn architecten vaak een doorn in het oog. Met een KNX-systeem is er door het hele gebouw één design. Deze lezing wordt verzorgd door Marco Douwma, buitendienstmedewerker Techniek bij Hateha. Woensdag 3 februari 2016 – 11.00 uur, Hal 10. 
  • KNX, de brug tussen E en W. De besturing van gebouwinstallaties in de ruimte, op decentraal niveau, gebeurt steeds meer via één busprotocol. Met KNX beschikt de markt over een protocol dat feitelijk in elk type gebouw voor zowel de verlichting, de zonwering, de ventilatie en de verwarming de besturing kan verzorgen. Lezing door Remco Bonsen, accountmanager HVAC bij Siemens. Donderdag 4 februari 2016 – 20.00 uur, Hal 8. 
  • Duurzaam bouwen+installeren op basis van KNX. Edwin Hannink, directeur van Theben Nederland, vertelt in deze lezing iets over de brede inzetbaarheid van KNX, zowel in de utiliteitsbouw als in particuliere woningen. Vrijdag 5 februari 2016 – 11.00 uur, Hal 10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.