fbpx
Nieuws

Luchtafscheider nog compacter

Caleffi komt met een nieuwe luchtafscheider voor cv-installaties. De Discalslim verwijdert grote hoeveelheden lucht, zonder handmatig ingrijpen. Door de draaibare aansluiting is zowel horizontale als verticale installatie mogelijk.

Het heeft zeer compacte afmetingen, speciaal ontwikkeld voor kleine ruimtes, bijvoorbeeld onder de verwarmingsketel. Installatie kan zowel op koperen als stalen leidingen. De Discalslim heeft een laag drukverlies, waardoor de Kv-waarde hoog is. Het veiligheidskapje voorkomt lekkage en eventuele schade.

Werking

De speciale interne constructie zorgt ervoor dat een deel van het water in de ontluchtingskamer terecht komt. In deze kamer vertraagt de watersnelheid en wordt het verdeeld door de lamellen die aanwezig zijn in deze kamer. De lamellen veroorzaken een lichte turbulentie. Dankzij deze turbulentie worden de microbellen van het water gescheiden. De lucht, verzameld in het onderste deel van de kamer, stijgt op naar de ontluchtingsopening. Zodra voldoende lucht is verzameld worden deze afgevoerd naar de atmosfeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.