fbpx
Nieuws

Nieuwe lucht/waterwarmtepomp via Techneco

Techneco introduceert de Loria lucht/waterwarmtepomp voor situaties waar geen bodembron mogelijk is. Het warmtepompsysteem, geproduceerd door de Franse fabrikant Atlantic, bestaat uit een buiten- en binnenunit. De buitenunit onttrekt warmte uit de buitenlucht waarna de binnenunit deze gebruikt om de woning te verwarmen.

Twee opties

De Loria werkt tot buitentemperaturen van -20°C en kan toegepast worden in combinatie met vloerverwarming, radiatoren en ventilator-convectoren. Tevens kan een Loria-systeem optioneel worden voorzien van een twee-zoneregeling. Voor het verwarmen van tapwater zijn twee mogelijkheden. De Loria DUO bestaat uit een warmtepomptoestel met een geïntegreerd boilervat van 190 liter, waarin het opgewarmde tapwater wordt bewaard. Daarnaast is er een De Loria, gekoppeld aan een vrijstaande RVS-boiler van 150, 210 of 300 liter.

Stand alone

Het grote verschil tussen de Loria en de Elga, een hybride warmtepomptoestel van Techneco, is dat de Loria een all-electric systeem is dat stand alone functioneert, terwijl de Elga altijd naast een gasketel of stadsverwarming wordt geplaatst. De installatie is te verkrijgen vanaf 2.990 euro, inclusief BTW en ISDE-subsidie en exclusief installatiekosten.

8 reacties op “Nieuwe lucht/waterwarmtepomp via Techneco

 1. Wim schreef:

  Mooi systeem.
  Wat is de opbrengst bij – 20 graden?

 2. andre schreef:

  Wanneer is het in Nederland – 20graden geweest. Laat staan -10 graden

 3. Morgan schreef:

  eehh nou, Winter 2017 hadden we min 13.

 4. Aldo schreef:

  Ja ga vol op Elektra en betaal de rekening voor 3×35.
  Word tijd dat de overheid wat gaat doen om van het gas af te komen.

 5. Hendrik schreef:

  Ik snap toch niet helemaal waarom fabrikanten hedendaags nog met R410a hun machine vullen. Kies dan voor R32 als tussenoplossing of nog beter natuurlijke koudemiddelen (propaan of butaan).
  Ondanks dat de levensduur 15 jaar zal zijn , is de verwachting dat er binnen 5 jaar het koudemiddel zo schaars is dat het simpelweg niet meer te betalen is. Ik denk dat fabrikanten een belangrijke rol hebben om producten aan te bieden die voldoen aan het uitfaseren van de koudemiddelen.

 6. Techno Adviesbureau Winnubst schreef:

  Wat is de COP bij – 10 en bij + 5 gr C?

 7. peter schreef:

  Geweldige aanwinst, ik ben wel benieuwd welk koudemiddel wordt toegepast en welke max Temp. voor eventuele toepassing van radiatoren bereikt kan worden.
  Verder vraag ik me af of er op de boiler ook nog andere warmte opwekkers zijn aan te koppelen zoals b.v. een zonneboiler paneel of een houkachel.

 8. Wim schreef:

  Artikel is uit 2016 techn3co bestaat inmiddels niet meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.