fbpx
Nieuws

Luftmeister meet lucht en energieverbruik

Een energiemeter voor lucht. De Luftmeister is een meter die in een luchtkanaal gemonteerd wordt, die voor afzonderlijke ruimten kan meten hoeveel (voorverwarmde) lucht wordt geconsumeerd. Het systeem is te zien op de komende Interclima-beurs in Parijs, die van 6-10 november gehouden wordt.

Hiermee kunnen beheerder en gebruikers van samengestelde complexen een beter inzicht krijgen in het verbruik van verschillende ruimten bij een collectieve installatie. Het kan eenvoudig in nieuwe en bestaande ventilatiesystemen geplaatst worden. De Luftmeister kan onderscheid maken tussen gewone ventilatielucht en voorverwarmde lucht, zodat hier indien nodig ook verschillende tarieven kunnen worden afgerekend. Dit betekent dat afzonderlijke huurders in een complex niet meer hoeven te betalen voor energieverspilling bij de buren.

Het systeem heeft een van de vele innovatieprijzen gewonnen, die ter gelegenheid van de beurs worden uitgereikt. Er waren negen categorieën in het Franse prijzencircus, waaronder HVAC, systemen met hernieuwbare energie, en badkamers.

Nog meer winnaars

In HVAC gingen goud, zilver en brons respectievelijk naar het Luftmeister-systeem voor kostenverdeling voor ventilatie in functie van het verbruik aan lucht en energie. Verder werden de Ubbink Rolux Renofit 60/100 muurdoorvoer voor renovatie bekroond, en de Ultra Low NOx premix gasbrander WM-G20 ZM-PLN van Weishaupt. Voor badkamers wonnen de Sanipro XR UP-vermaler van SFA, de Sense Guard-lekdetector van Grohe en de compacte sifon met magneettechnologie voor betegelde douches. Dit laatste systeem is van Nicoll. In de categorie systemen met hernieuwbare energie, gaat de eerste prijs naar de compacte lucht-water warmtepomp Energie+ van Airmat.

Al deze producten zijn te zien om de Mondial du Bâtiment in Paris Nord Villepinte van 6 tot 10 november. In deze gecombineerde beurs zijn de Batimat, badkamerbeurs Ideobain en installatiebeurs Interclima + Elec ondergebracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.