fbpx
Nieuws

Mampaey overgenomen door Essent

Opnieuw een grote overname in de installatiewereld. Energieleverancier Essent voegt installateur Mampaey toe aan haar installerende bedrijven. Hiertoe behoren onder meer ook Energiewacht en Kemkens.

Essent, een dochter van het grote Duitse energiebedrijf E.ON. heeft met de overname van Mampaey Installiebedrijven nu ook een groot servicebedrijf in de Randstad erbij. Met Kemkens (vooral zuidelijke helft van Nederland), Energiewacht (noorden en oosten) is de energieleverancier in heel Nederland actief. Bij deze installerende bedrijven van Essent werken na de overname een kleine 2000 mensen.

Oorsprong in Dordrecht

Bij Mampaey werken ongeveer 150 mensen. Het bedrijf heeft vestigingen in Dordrecht en Haarlem en is in de volledige breedte van de installatiemarkt actief: zowel in particuliere als professionele markt, zowel nieuwbouw als renovatie. Mampaey is in 1940 in Dordrecht opgericht door Marin Mampaey.

Verduurzaming versnellen

Robbert Boset, CEO Mampaey: “Deze overname past bij de ambities en uitdagingen van Mampaey. De komende jaren zal de installatiemarkt als gevolg van de energietransitie snel veranderen. Samen met Essent zal Mampaey de verduurzaming kunnen versnellen”. Mampaey behoudt vooralsnog zijn eigen identiteit, huidige directeur en de medewerkers. Stephan Segbers, COO Essent: “De kwalitatief hoogwaardige reputatie die Mampaey heeft als klimaatinstallateur in de Randstad sprak ons zeer aan en past goed bij onze ambitie om de capaciteit en kennis te vergroten in deze regio”.

Trend: schaalvergroting De overname is een volgend voorbeeld van de schaalvergroting die op dit moment gaande is in de sector. Veel kleine en middelgrote installatiebedrijven komen in handen van snel groeiende totaalinstallateurs. Andere beweging is dat andere bedrijven in de keten, zoals energiebedrijven en fabrikanten eigen installerende bedrijven binnen de groep willen hebben. Op die manier behouden bedrijven grip op de complete keten. Daarnaast is de krappe arbeidsmarkt ook een argument een installatiebedrijf over te nemen. Door de energietransitie is er op dit moment veel werk in de branche.

Hier een trendartikel van Installatie.nl over de overnames van installatiebedrijven

Breed dienstenpakket

 
Essent wil landelijk groeien; het gaat bij de energieleverancier niet enkel meer om energie, maar om via eigen servicebedrijven een compleet dienstenpakket inclusief installatie en onderhoud. Naast de installatiebedrijven Kemkens, Energiewacht, Energiewacht West, Volta Limburg heeft Essent ook isolatiebedrijf Nederland Isoleert, energieadviseur Klimaatroute en zonnepanelenspecialist EnergieWonen onder haar paraplu.

5 reacties op “Mampaey overgenomen door Essent

 1. Pieter schreef:

  Erg jammer weer dit! Weerveen mooi bedrijf opgeslokt door een “energiebedrijf “

 2. Hans O schreef:

  Energiewacht is al jaren actief in West Nederland. Onder de naam energiewacht-west.
  Ben toendertijd met een mkb bedrijf overgenomen.

  Doel van essent was toen al 1 groot nationaal servicebedrijf. Uit dit artikel lijkt het of ze nog niet in de randstad aan het werk waren. Toen ik in 2014 vertrok werkte er ij westnederland zo maar 80 medewerkers, en volgens mij hebben ze sinds die tijd al regelmatig bedrijven opgeslokt.

 3. Peter Kaagmans schreef:

  Ik heb even in de kvk gekeken, maar mampaey is een klein bedrijfje.
  Helemaal geen grote overname.
  Kijken journalisten zelf niet even in de kvk?

 4. Mark schreef:

  Kijk, zo worden alle (kleinere) spelers uit de markt gewerkt. (Energie bedrijven behoren geen installatie bedrijf te worden)
  En, ja zeg het toch, de co certificering werkt dit ook aardig extra in de hand!
  In mijn ogen is dit Catel vorming

 5. Piet schreef:

  Let nu heel goed op mensen jullie klanten en gegens daarvan liggen al bij de grote spelers open en bloot in kaart danzij de co2 wetje het is maar dat je het weet middelen heiligen het doel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.