fbpx
Nieuws
Meer deeltijdbanen in installatiebranche'

De installatiebranche moet parttime werken beter faciliteren.

 

 

Steeds meer jonge mannen kiezen ervoor om een deeltijdbaan te nemen, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).  Het aantal jonge deeltijdwerkende mannen van 15-25 jaar is de afgelopen jaren zelfs gegroeid naar bijna 50%. In de technische sector is echter 93% van alle banen fulltime. Het platform TechniekTalent.nu, dat zich inzet voor een betere instroom van technisch personeel, roept werkgevers op hierop te anticiperen.

 

Juist ook parttime mannen 

“Niet alleen vrouwen verlaten de technische sector vanwege de geringe parttime mogelijkheden. Ook steeds meer mannen willen parttime of flexibel werken. Bijna 50% van de jonge mannen werkt tegenwoordig parttime. Daartegenover staat dat slechts 7% van de technische banen parttime is. Daar zit een discrepantie waar we iets mee moeten. Hoog tijd voor de technische sector om zich dit te realiseren. We willen de vele goede arbeidskrachten niet kwijt, die hebben we nodig om de aankomende technische personeelstekorten het hoofd kunnen bieden”, aldus Chris van Bokkum, directeur van TechniekTalent.nu.

Titia Siertsema, voorzitter van werkgeversorganisatie Uneto-VNI roept werkgevers op om flexibeler om te gaan met de roep van jonge mannen en vrouwen om parttime te gaan werken. “De jongere generatie wil het eerlijk verdelen. Mannen en vrouwen regelen het in eerste instantie thuis, aan de keukentafel. Parttime of flexibel werk aanbieden kan ervoor zorgen het personeelstekort in het technisch bedrijfsleven niet te groot wordt.” Uit eerder onderzoek naar de uitstroom van technisch opgeleiden bleek dat wanneer een werkgever geen parttime werk biedt, 61% van de technische vrouwen met kinderen overweegt de techniek te verlaten.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.