fbpx
Nieuws

Huisbeveiliging in Honeywell-app

Honeywell gaat meer functionaliteiten toevoegen in haar Total Connect Comfort-app. Aan de app, die onder meer ook gebruikt wordt om de populaire Evohome vanaf de smartphone te bedienen, kunnen binnenkort draadloze beveiligingsfunctionaliteiten en sensoren voor koolmonoxide en rookdetectie worden toegevoegd. Dit maakte Honeywell bekend op de vakbeurs VSK. Honeywell kiest bewust voor een integratie op app-niveau, en niet voor een integratie op bus-niveau.

Met de toevoeging van bijvoorbeeld inbraakbeveiliging en camerasystemen, die Honeywell ook zelf op de markt heeft, wordt de app meer een platform waarin alle huisinstallaties kunnen worden gemonitord. Zo koppelt Honeywell, nog altijd marktleider op het gebied van verwarmingsthermostaten, bijvoorbeeld ook deurbellen van Friedland met haar app. Voor koolmonoxide en rookdetectie maakt Honeywell gebruik van gescheiden sensoren, omdat deze sensoren op verschillende plekken in de woning moeten worden aangebracht om optimaal te functioneren. Er komt nog meer aan: Honeywell nam eind vorig jaar Elster over. Dit bedrijf is wereldwijd marktleider in onder meer slimme gasmeters.

Smart Home

Honeywell is niet de enige partij die zich stort op het zogeheten smart-home. Op de afgelopen vakbeurzen was duidelijk te zien dat partijen als Nest, maar ook Itho Daalderop met haar Spider-thermostaat steeds meer toewerken naar één platform voor bediening en monitoring van alle woninggerelateerde installaties.

Intergas

Honeywell raakt door de introductie van de eigen thermostaat van ketelfabrikant Intergas wel een belangrijke afnemer van kamerthermostaten kwijt. Intergas, in aantallen een van de grootste ketelfabrikanten van het land, heeft besloten dit jaar zelf een thermostaat bij haar toestellen te gaan leveren. Intergas koppelde haar ketels in de projectenmarkt tot op heden bijvoorbeeld standaard aan de Round-thermostaat, in combinatie met de eigen Incomfort-app.

Gratis met Installatie.nl naar de VSK-beurs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.