fbpx
Nieuws

‘Meest flexibele bedrijven overwinnen’

Installatiebedrijven staat een flinke uitdaging te wachten. Niet alleen de technologie gaat razendsnel, maar bovenal de sociale component van het runnen van een installatiebedrijf verandert. Veel installatiebedrijven proberen te vernieuwen, maar blijven denken in oude modellen, zegt Theo Ockhuijsen, directeur van Innovatie-Express en BIMpuls. Hij sprak hierover in het VSK Nieuwscafé. “Luister naar de werkvloer en de jeugd.”

Nieuwe spelregels

Volgens de innovatie-expert worstelen veel bedrijven met de nieuwe spelregels in de bouwkolom. “Het krampachtig vasthouden aan traditioneel kolom van aannemer-onderaannemer is voorbij.” Ockhuijsen pleit ervoor dat bedrijven beter luisteren naar  de jeugd, die gewend zijn om te delen, transparant te zijn en te denken in oplossingen in plaats van techniek. “De installatiebranche gaat van productgeoriënteerd naar systemen en concepten. De meest flexibele bedrijven, die leren meedeinen met de veranderingen, gaan uiteindelijk overwinnen.”

Nieuwe recessie

De branche moet oppassen voor de nieuwe recessie, waarschuwt Ockhuijsen. “We hebben meer omzet, maar gaan de resultaten ook mee? We hebben afscheid genomen van veel gekwalificeerd personeel. De reserves zijn op. Nu hebben we omzet maar geen geld. En nu moeten we ook nog innoveren? We moeten leerervaringen halen uit projecten op procesniveau: standaardiseren, repetitie zoeken. De processen digitaliseren en opnieuw inrichten: daar moeten we stappen in gaan maken.

Bekijk hieronder het hele interview van Frans Reichardt met Theo Ockhuijsen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.