fbpx
Nieuws

Nederlandse PVT-collector over de grens

Het Limburgse bedrijf Solarus, een producent van hybride zonnecollectoren, heeft een investering ontvangen van de NIBC Bank, die het mogelijk moet maken om internationaal uit te breiden.

Solarus is een spinoff van het Zweedse energiebedrijf Vattenfall, maar sinds 2015 gevestigd in Venlo en in Nederlandse handen. Het bedrijf produceert de PowerCollector, een PVT-collector die warmte en elektriciteit levert. “Een paneel heeft een vermogen van 1250 W aan warmte en 270 W  aan stroom”, zegt Solarus-woordvoerder Jacqueline Lunenborg. “We richten ons vooral op de warmere landen als India en Zuid-Afrika, omdat daar meer zon is en de elektriciteitsprijzen hoger. Dat maakt dat de panelen zich daar sneller terugverdienen.”

Kaasfabriek

Dat wil niet zeggen dat Nederland helemaal niet in beeld is. “Op de kaasfabriek van Henri Willig in Katwoude liggen sinds een half jaar 88 collectoren en bij fitnesscentrum Anco in Horst aan de Maas zijn het er 44”, aldus Lunenborg. Dergelijke installaties zijn vooral interessant, zegt ze, bij gebouwen waar bijna continu warm water nodig is, zoals hotels en voedselproducenten.

De PowerCollector is nog niet bij de groothandel te krijgen. “We verkopen ze in Nederland nog zelf. In Turkije, India, Zuid-Afrika en Cyprus hebben we al wel business partners. Op termijn is het de bedoeling dat dat ook in Nederland het geval is.”

Crowdfunding

De beide partijen willen niet vertellen om hoeveel geld het gaat. Deze investering is het sluitstuk van een zoektocht naar geld die, onder meer via crowdfunding, tot nu toe 14 miljoen euro heeft opgeleverd, weet het FD te melden. Met de investering heeft NIBC zich nu ingekocht in Solarus, waardoor het Limburgse bedrijf nu kan profiteren van de specifieke financiële kennis van de bank.

1 reactie op “Nederlandse PVT-collector over de grens

  1. […] Statin Erasmus Energy Business Award y el Accenture Flav Dulp). Solaris se obtuvo de varias partes Millones de inversiones […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.