fbpx
Nieuws

Clamp on meter nog nauwkeuriger

Een nieuwtje in sensorenland: ABB komt met NiTemp met een temperatuurmeter die niet in maar op een buis of vat geplaatst kan worden: zonder thermowell. Nu is deze clamp on-techniek niet nieuw: wel dat hij dankzij een dubbele sensor en slim algoritme sneller en exacter kan meten.

Niet boren

Dat maakt de meter vooral interessant voor druk, temperatuur of flowmeting in de utiliteit en industrie.  Temperatuurmetingen zijn in theorie eenvoudig, maar de praktijk is vaak een stuk complexer. Lekkage, hoge kosten en risico op contaminatie, maar ook lange responsetijden en foutieve metingen zorgen voor problemen. NiTemp claimt veiliger, voordeliger en accuraat te zijn, zonder het bedrijfsproces te verstoren.

Sensoren

ABB ontwikkelde een innovatieve dubbele sensor en een speciaal algoritme dat rekening houdt met de omgevingstemperatuur, waardoor metingen nog sneller en accurater worden. Installatie is eenvoudig en voordelig, het onderbreken van de productie, het boren van gaten of het plaatsen van een thermowell is niet nodig. Voor installaties en inspecties hoeft een productieproces niet te worden stilgelegd. Marc Bronwasser van ABB Benelux: “NiTemp biedt veel voordelen, bijvoorbeeld voor de voedingsmiddelen-industrie waar contaminatie altijd een risico is. Maar ook andere sectoren hebben veel baat bij deze non-invasieve manier van meten. De metingen van bestaande, invasieve sensoren zijn lang niet altijd juist, soms wordt het productieproces door de meetapparatuur beïnvloed en er kan slijtage optreden. Met NiTemp is dat verleden tijd. Deze uiterst flexibele sensor wordt geplaatst zonder te boren en het algoritme zorgt voor exacte metingen. Zo wordt het meten van de temperatuur niet alleen in theorie, maar ook in praktijk eenvoudig.” De nieuwe meter wordt eind november geïntroduceerd.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.