fbpx
Nieuws

Nieuwe koelende radiator voor Jaga

Jaga brengt een nieuwe lagetemperatuurradiator op de markt die behalve kan verwarmen ook kan koelen. De Jaga Strada Hybrid moet in maart in de schappen liggen. Volgens de Belgische radiatorfabrikant wordt de koelfunctie van radiatoren in goed geïsoleerde bouw steeds belangrijker.

Speciaal voor deze radiator is een nieuwe thermostaatknop ontwikkeld waarmee gekoeld en verwarmd kan worden. Hierdoor hoeft de koelfunctie van de radiator niet langer via de klepfunctie op de verdeler te worden aangestuurd.

In de verwarmingsstand regelt dit element (een samenwerking tussen Jaga en Heimeier) nauwkeurig de temperatuur van 6 tot 28 graden. In de koelstand kan men koelen als er toevoer van water is dat kouder is dan de omgevingstemperatuur. Wanneer de gebruiker kiest voor de koelstand, loopt de spindel van het radiatorventiel open.

Condens

Het koude koelwater kan bij een hoge kamertemperatuur leiden tot condensvorming op de warmtewisselaar. De nieuwe thermostaatknop heeft een ingebouwde temperatuurbewaking die de koelfunctie vanaf 32 graden kamertemperatuur gradueel afremt. Overigens kan de thermostaatknop op alle thermostatische afsluiters gemonteerd worden en op ventielradiatoren die beschikken over een buitendraad M30 x 1,5 op de insert. De knop komt straks ook los op de markt.

Dynamic Boost doorontwikkeld

Klik voor vergroting

De Strada Hybrid komt in een vrij grote range aan formaten beschikbaar en kan “in veel gevallen de huidige radiator aan de muur heel eenvoudig vervangen”, aldus Jaga. De radiator kan worden uitgebreid met een ventilatie-unit, de Jaga Oxygen 2. Dit element is vraaggestuurd en energiebesparend.

Net als de ‘gewone’ Jaga Strada, beschikt ook deze nieuwe hybride versie Dynamic Boost Effect (DBE). Dit zijn een stel kleine ventilatoren die snel extra warmte kunnen verspreiden. Jaga heeft deze techniek al geruime tijd op de markt. Deze optie kan voorgemonteerd geleverd worden, maar zijn ook achteraf aan te brengen. De ventilatoren zijn doorontwikkeld. Door nieuwe schoepjes kan de booster met gelijkstroommotoren zonder meer geluid te produceren, meer vermogen leveren. Daarnaast is de radiator al gekeurd volgens EN1630, een keuring die per 1 januari 2020 verplicht is. Overigens had Jaga al een toestel dat kan verwarmen en koelen: twee jaar terug kwam namelijk de Briza hybride op de markt met dezelfde functies.

1 reactie op “Nieuwe koelende radiator voor Jaga

  1. Jaga heeft prachtige radiatoren, en over het algemeen heeft dit type radiator weinig waterinhoud nodig. Super dus!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.