fbpx
Nieuws

Nieuw in het programma van Alklima is de e-serie modulaire chiller van Mitsubishi Electric Living Environment Systems. Met de nieuwe serie biedt Alklima een energiezuinig en kostenbesparend alternatief om met een lage CO2-uitstoot gebouwen en processen gecontroleerd te koelen of om bestaande chiller systemen één op één te vervangen. De modulaire constructie garandeert daarbij een passende en flexibele oplossing. Naast uitvoeringen die alleen koelen mogelijk maakt, omvat de e-serie ook modellen voor koelen/verwarmen en – op aanvraag – alleen verwarmen.

De nieuwe e-serie chiller maakt gebruik van efficiënte compressor-technologie, ook toegepast in de bekende City Multi VRF-systemen. Door deze invertertechniek te combineren met een geoptimaliseerde regeling wordt een zeer hoge efficiëntie bereikt.

Modulaire serie

De e-serie chillers zijn modulair van opzet en hebben een capaciteit van 90 kW per module. Elke module is uitgevoerd met twee inverter Scroll-compressoren. Door de toepassing van de invertertechniek kan het systeem regelen tussen de 8 en 100 procent van de capaciteit. Hierdoor is een exacte vermogensafstemming op basis van de vraag mogelijk is. Door dit brede bereik leveren de units ook in deellastbedrijf een zeer hoge efficiëntie.

De chillers hebben twee koelcircuits die dankzij de onafhankelijk van elkaar invertergestuurde gelijkstroomventilatoren zeer nauwkeurig zijn te besturen. Dat bespaart energie en zorgt eveneens voor een optimale systeemefficiëntie. De nieuw ontworpen achterzijde van het chiller-systeem onderdrukt bovendien de windturbulentie. Dit zorgt niet alleen voor een hoge efficiëntie, maar ook voor lage geluidsniveaus.

Ruimtebesparend

Tot zes units kunnen via een interne collector eenvoudig in één lijn worden gekoppeld tot een systeem met maximale systeemcapaciteit van 540 kW. De chillers worden daarbij intern gekoppeld zodat een compacte systeemeenheid ontstaat. Deze kan eenvoudig worden getransporteerd en ruimtebesparend worden geplaatst. Voor grotere installaties kunnen de units ook tegenover elkaar worden geplaatst met een opening ertussen voor servicedoeleinden.

Service en onderhoud worden onder meer vereenvoudigd door een digitaal display op de besturing dat bedrijfsgegevens, foutmeldingen en overige gegevens toont. Voor het comfortabel uitvoeren van service en onderhoud bevindt de toegang tot de schakelkast en alle andere onderdelen zich aan de voorzijde van de unit.

Voor aansturing en controle van de e-serie chillers staan drie opties open: via lokale bediening, via externe centrale bediening of via Modbus-protocol.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.