fbpx
Nieuws

Op de komende Installatie Vakbeurs en Elektro Vakbeurs, van 11 tot en met 13 september, zijn een aantal nieuwe initiatieven te zien. Zo is er een netwerksessie voor ondernemende vrouwen en kennis- en demonstratiesessies op de beursvloer. Deze initiatieven zijn ontstaan door meer uitgebreide samenwerking tussen beursorganisator Easyfairs Evenementenhal en OTIB (Het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technische InstallatieBedrijf).

Ondernemende vrouwen

De netwerksessie voor ondernemende vrouwen is op dinsdag 11 september. Desiree Kon, mede-eigenaar en directeur van Installatiebureau KON, neemt de vrouwen mee op het terrein van zorg, duurzame energie en duurzame inzetbaarheid van werknemers, werving en behoud van werknemers en het belang om vrouwelijke en mannelijke kenmerken optimaal te benutten. Belangstellenden kunnen zich via één van de twee beurswebsites aanmelden.

Werken op hoogte- rolsteigers

Er is dit jaar een praktijksessie ‘Werken op hoogte- rolsteigers’ te volgen op de beursvloer. De regels voor de opbouw van rolsteigers zijn verscherpt vanaf 1 januari 2018. In deze praktijksessie leren aanwezigen hoe ze zo goed mogelijk in de praktijk aan de nieuwe regelgeving kunnen voldoen. De sessie is iedere beursdag te volgen van 15.30 tot 16.15 uur en van 18.30 tot 19.15 uur. Na elke kennissessie is er tijd om vragen te stellen.

RI&E en VCA

Er is ook een kennissessie op het gebied van de Risico-Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) en VCA. In deze sessie worden geïnteresseerden in vogelvlucht meegenomen door de wereld van RI&E, V&G-plan en VCA. Ook leren ze de voordelen kennen van het werken met de digitale branche-instrumenten. Er is na afloop ruimte voor vragen. Deze sessie wordt iedere beursdag aangeboden van 17.00 tot 17.45 uur en van 19.30 tot 20.15 uur en vindt plaats in een aparte zaal nabij de beursvloer.

Vernieuwd: Het Loopbaancentrum

Het Loopbaancentrum wordt in een nieuw jasje gestoken. Bedrijven en instanties als Tutorial, Avans Plus, Deltion College Zwolle, OTIB, Installatiewerk Noord-Oost, Stichting Collegiale In- en Uitleenservice, Building Jobs en Metechnica informeren hier bezoekers over werkgelegenheid en opleidingsmogelijkheden. Dit jaar met een vernieuwde stand, waarbij alle partners de handen ineen slaan en afstappen van de aparte ‘hokjes’ bij de voorgaande edities.

College Tour

Ook een College Tour maakt weer onderdeel uit van het beursprogramma. De tour is dinsdagmiddag 11 september en is bedoeld voor mbo-leerlingen Elektro- en Installatietechniek (E&W Installatie). Exposanten geven tijdens de tour een toelichting op hun bedrijfsvoering en vacatures.

Beide beurzen zijn van 11 tot en met 13 september 2018, tijdens de Week van de installateur in Evenementenhal Hardenberg.

1 reactie op “Nieuwe initiatieven op Installatie Vakbeurs

  1. […] de beurs in Hardenberg, 11-13 september, de enige elektrovakbeurs van enige omvang. Deze beurs is dit jaar samengevoegd met de Installatie Vakbeurs tot de ‘week van de installateur’. Overigens is ook hier […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.