Ga naar hoofdinhoud

,

Monoblock Blackbird krijgt staand broertje

Na de liggende versie van de in Nederland geproduceerde Blackbird monoblock warmtepomp, komt er begin 2024 ook een staande versie.

Toon van Engelen van Weheat: “We kijken er enorm naar uit om het nieuwe model te lanceren. Het gaat om een staande versie van de bekende Blackbird, maar uiteraard met een aantal bijzondere, nieuwe functies. De details houden we nog even geheim.” Het nieuwe model wordt gelanceerd op de VSK-installatiebeurs in februari in de Jaarbeurs in Utrecht, maar zit nu nog in de ontwerpfase.

Kleiner vermogen

Waar de liggende versie een vermogen heeft van 8 kW, gaat het bij de staande versie om 6 kW. Verder komt de unit met 4G-bediening, gebruikt het als koudemiddel propaan, heeft een SCOP 4.7 en energielabel A+++. Bij de productie wordt gebruikgemaakt van volledig recyclebare materialen en technologieën die de ecologische impact minimaliseren.

De online omgeving (portal en app) geeft zowel installateur als bewoner inzicht in de prestaties, met toegang tot 35 datasets die elke 5 seconden worden bijgewerkt. Zo kunnen eventuele problemen worden opgemerkt en opgelost, zonder dat daar iemand fysiek voor aanwezig hoeft te zijn. Ook biedt de Blackbird een automatische configuratie naar de exacte warmtebehoefte van een huis en mechanische bescherming tegen vorstschade, in geval de elektra uitvalt.

Dakje op liggend model

In februari betrad Weheat de markt met de Blackbird. Meest opvallende aan deze warmtepomp is dat het buitendeel niet staand maar liggend is. De buitenunit is daardoor 52 centimeter hoog. De lucht gaat dus verticaal door de verdamper. Het toestel heeft voldoende ruimte aan de onderzijde om de benodigde lucht aan te zuigen en blaast naar boven af. Door de verticale uitblaas zal het toestel relatief weinig geluid produceren voor de buren.

Onlangs kwam Weheat met een toevoeging op het liggende model: een dakje schermt de ventilatoropening af. Het bedrijf noemt het dakje de Butterfly. “Dit innovatieve dakje garandeert een nog optimalere werking van de Blackbird warmtepomp, onafhankelijk van de weersomstandigheden. Een combinatie van bescherming en elegantie, voortkomend uit onze voortdurende inzet voor ontwikkeling en vernieuwing”, aldus Weheat.

5 reacties op “Monoblock Blackbird krijgt staand broertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Quatt introduceert airco op warmtepomp

Rijpende pompoen bron voor warmtepomp

Rookvrij balkon

Premium

Vernieuwde monoblock op cv-standleiding

Markplaats voor materieel

Villeroy & Boch vernieuwt projectserie Architectura