fbpx
Nieuws

Warmtepomp met een zachte G

De Blackbird is een nieuwe warmtepomp van Nederlandse makelij: de Brabantse start-up WeHeat betreedt dit jaar de markt met deze propaan-warmtepomp van 8 kW. Scherp in prijs én opvallend in techniek en marktfocus.

Het monoblock-toestel wordt all-electric-ready: dit betekent dat de installatie in een hybride opstelling een opmaat is naar een volledig elektrische installatie.

Net als bijvoorbeeld Quatt, is de Blackbird een toestel dat niet vanuit de traditionele keten is ontwikkeld.

Buitendeel op plat dak

Meest opvallende aan deze warmtepomp is dat het buitendeel niet staand maar liggend is. De buitenunit meet daardoor 52 centimeter hoog. De lucht gaat dus verticaal door de verdamper. Het toestel heeft voldoende ruimte aan de onderzijde om de benodigde lucht aan te zuigen en blaast naar boven af. Door de verticale uitblaas zal het toestel relatief weinig geluid produceren voor de buren.

WeHeat is een nieuwkomer naast de klassieke leveranciers van (hybride) warmtepompen. De warmtepompen worden niet direct aan consumenten verkocht, maar via installatiebedrijven die brood zien in deze nieuwkomer.

Eerste 1000 warmtepompen in productie

Deze hybride mikt nu vooral op plaatsing op platte daken. Alle warmtepomptechniek zit in het liggende buitendeel. WeHeat is een nieuw bedrijf dat in het Brabantse Duizel een fabriek van 15.000 m2 inricht. Dit jaar wil het bedrijf, de eerste 1000 warmtepompen gaan uitleveren; de assemblage hiervan is klaar voor productie. Op termijn mikt de nieuwkomer op een productie van 20.000 exemplaren per jaar, stellen de makers ambitieus tegen Installatie.nl. “De eerste warmtepomp met een zachte G.”

Wie zit er achter dit nieuwe bedrijf? Meer technische informatie (rendement, geluid, prijs), plus achtergronden van de makers lees je in dit artikel.

 (Online) abonnees lezen Installatie Premium gratis.

4 reacties op “Warmtepomp met een zachte G

  1. Adriaan Hoogervorst schreef:

    Wie heeft ervaring met buitenunit van hybride warmtepomp in de garage?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.