fbpx
Nieuws

Monteurspool Roamler slaat vleugels uit

Het mobiele werkplatform Roamler heeft een investering binnengehaald van 20 miljoen euro. Dat bedrag wordt gebruikt om voet aan de grond te krijgen in Duitsland en het VK. Bedrijven als Vattenfall en Eneco schakelen Roamler-monteurs in voor ketelonderhoud en de plaatsing van slimme thermostaten.

Het geld komt van Endeit Capital, SmartFin en Achmea Innovation Fund, die in ruil voor dat bedrag aandeelhouders van Roamler zijn geworden. Welk belang ze hebben verkregen wordt niet vermeld. Roamler wil de investering niet alleen gebruiken voor internationale expansie, maar ook voor verdere ontwikkeling van de it-afdeling en ‘data science’.

Mystery shoppers

Roamler werkt via crowdsourcing. Dat komt erop neer dat zzp’ers, wanneer het hen uitkomt, in kunnen tekenen op een klus die op het platform wordt aangeboden. Het platform bestaat nu bijna tien jaar en in het begin richtte het zich vooral op de retail, waarbij het bedrijf voor opdrachtgevers als Unilever, P&G en Red Bull mystery shoppers inzette om foto’s te maken van de inrichting van die winkels.

Slimme thermostaten en cv-ketels

In 2016 kwam daar een nieuwe tak bij. Samen met Eneco werd Roamler Tech opgericht. Die samenwerking begon met de installatie van de slimme thermostaat Toon en werd in 2019 uitgebreid naar cv-ketels en boilers. Op dit moment worden in Nederland zo’n 10 duizend tot 15 duizend ketels onderhouden door Roamler-monteurs, zegt Micha Willemse, managing director van Roamler Tech.

De samenwerking met Eneco is niet exclusief, benadrukt Willemse, want via Roamler worden ook monteurs ingeschakeld voor onder meer Vattenfall (Thermosmart-thermostaat), ANWB (huisbeveiliging) en Ring (deurbel).

Engeland en Duitsland

De financiële injectie van de drie nieuwe aandeelhouders stelt het bedrijf in staat om de vleugels uit te slaan in het Verenigd Koninkrijk en in Duitsland. Willemse: “In Engeland zetten we nu al stapjes. In september gaan we daar van start met de installatie van modems voor een telecomprovider.” Op termijn, zegt Willemse, moet daar ook ketel- en warmtepomponderhoud bij komen.

“We zetten vooralsnog niet in op de volledige installatie van ketels en warmtepompen – ook niet in Nederland trouwens. Onderhoud leent zich beter voor onze diensten. Dat is namelijk enigszins repeterend werk en je kan een goede inschatting maken van de tijd die het kost. Dat is voor ons belangrijk.”

Aandeelhouders

Door de toetreding van de drie nieuwe aandeelhouders in Roamler, heeft Eneco afscheid genomen van het 49%-belang in Roamler Tech. Daarvoor in de plaats komt een belang van 5% in Roamler BV, laat Eneco weten. Ook het management heeft nog een pakket aandelen. PostNL is tenslotte ook nog aandeelhouder, maar dan specifiek in Roamler Care, de tak die in 2018 werd geïntroduceerd en zich richt op dienstverlening in de zorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.