fbpx
Nieuws
Morrenhof-Jansen

Het installatiebedrijf Hoogstraten Groep uit Almelo start door onder de vleugels van Morrenhof-Jansen uit Dalfsen. Hoogstraten ging afgelopen maand failliet.

De installateur uit Dalfsen, met nevenvestigingen in Vriezeveen en Gramsbergen, neemt medewerkers, materieel en de orderportefeuille van Hoogstraten Groep over. Hoogstraten Groep is een installatiebedrijf is actief op het gebied van nieuwbouw, renovatie en onderhoud van woningen voor zowel particulieren als woningbouwcorporaties. Ook service en onderhoud behoort tot de diensten van het bedrijf. Het bedrijf ging volgens de curator kopje onder vanwege aanhoudend personeelstekort, waardoor het bedrijf moest leunen op duurder geworden zelfstandigen. Dit meldt Tubantia.

De 33 mensen gaan voor het overgrote deel mee naar de nieuwe eigenaar. Directeur Erdy Jansen van Morrenhof-Jansen:  “Het installatiebedrijf past goed bij ons en is een mooie aanvulling op ons bedrijf. Door onze krachten en kennis te bundelen kunnen we onze positie in de markt nog verder verstevigen. Doordat de medewerkers van Hoogstraten Groep ook een plek krijgen aangeboden binnen ons bedrijf, kunnen bestaande klanten blijven rekenen op de vertrouwde service en kwaliteit die ze gewend waren.”

Meerdere bedrijven

De afgelopen jaren heeft Morrenhof – Jansen installatiebedrijven meerdere collega-installateurs overgenomen. Inmiddels valt het familiebedrijf onder een van de middelgrote partijen in de installatietechnische markt en zijn er zo’n 170 medewerkers werkzaam. Morrenhof – Jansen installatiebedrijven is als totaalinstallateur onder andere gespecialiseerd in woningbouw, villabouw, utiliteitsbouw, renovatie en onderhoud. Ook de 24-uurs servicedienst is een belangrijk onderdeel van het bedrijf.

2 reacties op “Morrenhof-Jansen groeit door doorstart Hoogstraten

  1. jos schreef:

    Zo gaan komende jaren nog meer bedrijven noodgedwongen failliet ,omdat er geen goed opgeleid personeel meer is . Met dank aan de certificeringsinstanties waarvan het beleidsbepalend personeel de afgelopen decennia te veel op een kont achter bureau hebben gezeten , ontwikkelingen in technische opleidingen hebben laten verslonzen en te weinig actie hebben ondernomen om mensen enthousiast te maken voor de techniek .
    Men is alleen maar druk om certificeringen te bedenken om vooral de kleine bedrijven om zeep te helpen en om de jaarbijdrage inschrijving op te schroeven , want met steeds minder bedrijven die overleven , moeten wel al die witte boorden blijven eten. Ze vergeten alleen , hoe minder bedrijven in de toekomst er overblijven ( vooral kleine bedrijven hebben moeite om te blijven bestaan, met alie certificeringseisen/kosten), er straks ook steeds minder witte boorden kunnen blijven eten van deze gecertificeerde installatiebedrijven die nog blijven bestaan. Het beleid van de certificeringsinstanties heeft enorm gefaald de afgelopen decennia .Technisch Nederland staat op instorten.

  2. Pleij B schreef:

    Morrenhof Jansen kan niet eens zijn eigen klanten netjes bedienen, laat staan dat ze de klanten van Hoogstraten er ook nog bij krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.